Inspiratie uit horecazaken

Hoe richten ondernemers hun zaak in? Wat zijn de trends op het gebied van design en welke eyecatchers zijn gespot? In de collectie Inspiratie wordt alles in beeld gebracht en kun je filteren op categorie, segment en/of plaats.

Binnenkijken bij Haagse Townhouse Designhotel

Binnenkijken bij Haagse Townhouse Designhotel

Op 21 februari opent er een nieuw hotel aan de Bleijenburg 1 in Den Haag: Townhouse Designhotel samen met Jolie Café Manger.

7 vragen aan Wichert van Rijn over conceptontwikkeling: 'Blijf dicht bij jezelf en de omgeving'

7 vragen aan Wichert van Rijn over conceptontwikkeling: 'Blijf dicht bij jezelf en de omgeving'

Wichert van Rijn van de Utrechtse The Feast Family is (mede)eigenaar van vijftien horecazaken, waaronder Ruby Rose, Rum Club en The Streetfood Club. In de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' deelt hij zijn inzichten, ervaringen en lessen uit zijn pad naar het creëren van succesvolle horecaconcepten.

Binnenkijken bij Celest in Rotterdam: design en een levensgrote maan

Binnenkijken bij Celest in Rotterdam: design en een levensgrote maan

Onlangs ging in aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam de nieuwe zaak Celest open. Die bestaat uit een cocktailbar op de 57e en een restaurant op de 58e verdieping van De Zalmhaven. De inspiratie voor het design en interieur komt voort uit 'The Unparalleled Adventure of One Hans Pfaall', een verhaal van Edgar Allan Poe over een Rotterdammer die met een zelfgemaakte luchtballon naar de maan reist.

10 productlanceringen voor de horeca: van de Cupdry tot shotjesgordels

10 productlanceringen voor de horeca: van de Cupdry tot shotjesgordels

Welke nieuwe producten worden er gelanceerd op de Horecava? Misset Horeca maakte weer een rondje in de Rai in Amsterdam.

Nieuw servies van Tovari.

9 horeca serviestrends voor 2025: 'Terug naar de basis'

Misset Horeca maakte een rondje op de Horecava op zoek naar de servies trends voor 2025. Vier experts aan het woord over de laatste ontwikkelingen in servies, bestek en glaswerk.

Dit zijn de wijntrends van de Wine Professional

Dit zijn de wijntrends van de Wine Professional

Misset Horeca bezocht natuurlijk ook de Wine Professional, de aparte wijnbeurs die traditiegetrouw tegelijk met de Horecava in de RAI wordt gehouden. Dit zijn de wijntrends die ons opvielen.

interieurtrends 2025

Dé interieurtrends 2025: stijlen en horecameubilair die opvallen

Hoe ziet de horeca er in 2025 uit? Misset Horeca vroeg vier experts naar de belangrijkste interieurtrends. Van statement barkrukken tot natuurlijke elementen: dit zijn dé 8 trends voor een onvergetelijke horeca-ervaring.

10 noviteiten vanaf de Horecava: van een betaalbare elektrische kooklijn tot cheese dogs

10 noviteiten vanaf de Horecava: van een betaalbare elektrische kooklijn tot cheese dogs

Welke nieuwe horeca noviteiten zijn er op de markt voor de horeca? Misset Horeca maakte weer een rondje op de Horecava en zette een reeks noviteiten op een rij.

Terrastrends 2025: 10 ontwikkelingen in meubilair en sfeer op het terras

Terrastrends 2025: 10 ontwikkelingen in meubilair en sfeer op het terras

De horeca blijft zich vernieuwen, en terrassen spelen hierin een belangrijke rol. Voor 2025 brengen experts de meest opvallende trends in terrasmeubilair en -sfeer in kaart. Met deze 10 terrastrends zet je jouw terras in de schijnwerpers.

10 innovaties vanaf de Horecava: van dessert drinks tot mocktails met puur sap

10 innovaties vanaf de Horecava: van dessert drinks tot mocktails met puur sap

Welke nieuwe producten zijn er op de markt voor de horeca? Misset Horeca maakte weer een rondje op de Horecava in de Rai in Amsterdam en zette een reeks innovaties op een rij.

Plantaardigede visfilet met zeewierhuid.

10 productintroducties vanaf de Horecava: van plantaardige visfilet tot Italiaanse koffiemelanges

Welke nieuwe producten zijn er op de markt voor de horeca? Misset Horeca maakte een rondje op de Horecava in de Rai in Amsterdam en zette een reeks innovaties op een rij.

Gespot: Augmented Reality bierviltjes bij restobar Flor Fina in Arnhem

Gespot: Augmented Reality bierviltjes bij restobar Flor Fina in Arnhem

Bij restobar Flor Fina in Arnhem komen bierviltjes tot leven. Ontwerper Hanneke van de Pol brengt met behulp van augmented reality (AR) het bijzondere leven van FlorFina (fictieve vrouw) tot leven in dertig betoverende scènes op gedrukte bierviltjes. 'De viltjes creëren beleving, verbinding en stimuleren gesprekken aan tafel.'

7 vragen aan Ramez Ramzy over conceptontwikkeling: 'Verschil zit in details'

7 vragen aan Ramez Ramzy over conceptontwikkeling: 'Verschil zit in details'

'Samenwerkingen versterken je concept, details maken het verschil, en inspiratie is voor mij de sleutel tot vernieuwende ervaringen in service, entertainment, gerechten en design.' In de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' deelt Ramez Ramzy van Ramzy Group zijn inzichten, lessen en tips.

Binnenkijken bij Chuan Yue met opvallend modern interieur

Binnenkijken bij Chuan Yue met opvallend modern interieur

Op de Leeuwenstraat 15 in hartje Rotterdam opende onlangs Chuan Yue, een Chinees restaurant dat de traditionele Sichuan-keuken combineert met een opvallend en modern interieur.

Scoren met deze alcoholvrije spirits en dranken

Scoren met deze alcoholvrije spirits en dranken

Het is Dry January. Tijd om de drankkaart te voorzien van de nieuwste alcoholvrije spirits en dranken. 21x inspiratie voor de groeiende vraag naar volwaardige non-alcoholische dranken en cocktails.

Dit zijn de 14 horecazaken met het indrukwekkendste interieur van 2024

Dit zijn de 14 horecazaken met het indrukwekkendste interieur van 2024

In 2024 opende de ene na de andere opvallende horecazaak de deuren. Misset Horeca selecteert 14 visueel indrukwekkende interieurs waar luxe en comfort samenkomen.

Selva in Amsterdam van Younique Concepts. Design: El Equipo Creativo / Foto: Adria Goula

7 vragen aan Sven Sallaerts over conceptontwikkeling: 'Executie is alles'

Sven Sallaerts van Younique Concepts is (mede) eigenaar van veertien concepten in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en het buitenland. In de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' deelt hij zijn lessen en tips en welke stappen nodig zijn voor het ontwikkelen van een goed horecaconcept.

Sneak preview: Binnenkijken bij restaurant Suus in Den Haag

Sneak preview: Binnenkijken bij restaurant Suus in Den Haag

Restaurant Suus opent in maart 2025 haar deuren onder het iconische koperen dak van het paviljoen naast hotel De Plesman in Den Haag. Hier alvast een voorproefje hoe het restaurant met bar en lounge eruit komt te zien.