Inspiratie uit horecazaken

Hoe richten ondernemers hun zaak in? Wat zijn de trends op het gebied van design en welke eyecatchers zijn gespot? In de collectie Inspiratie wordt alles in beeld gebracht en kun je filteren op categorie, segment en/of plaats.

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij Rambaldo's Giorgio Rosa: 'Veel kritiek, maar trots op het resultaat'

In Den Haag opende Rein Rambaldo op 22 februari een nieuw restaurant dat al voor de opening volop stof deed opwaaien: Giorgio Rosa. Niet het eten, maar vooral het interieur trok de aandacht en leidde tot discussie. Met een mix van Italiaanse traditie en moderne invloeden heeft hij een zaak neergezet die zowel verrassend als eigenzinnig is.

Thomas Val van restaurant Wils
Restaurant

Mycelium is een veelzijdig product: gaan we het ook terugzien in de Nederlandse horeca?

Mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen, kan weleens een interessant product worden voor ondernemers en chefs. Het groeit als kool, is eiwit- en vezelrijk en calorie-arm. 'We moeten het wel vooral als een smaakdráger zien.'

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij restaurant Elements van het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba

Restaurant Elements van het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba is gerenoveerd. Ontwerpbureau FG Stijl creëerde het nieuwe ontwerp.

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij chef's table-restaurant Notable in Echt in een voormalige dakpannenfabriek

Chefkok Vital Awick en sommelier Adriaan Visser bundelen hun krachten en openden op 1 februari restaurant Notable in Echt. Een deel van de eerste verdieping van de voormalige dakpannenfabriek werd omgetoverd tot een intiem chef's table-restaurant en biedt plaats aan 24 gasten.

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij Grand Café Mahler op de Zuidas

Op de Amsterdamse Zuidas, in het duurzame kantoorgebouw The Edge, komen werk en ontspanning samen in Grand Café Mahler by Hutten. Het vernieuwde concept combineert volgens locatiemanager Frank van der Slink warmte, toegankelijkheid en flexibiliteit.

Gespot

Gespot bij Rokin 85: 5 unieke ervaringen - van dineren in een wijnvat tot disco op het toilet

Rokin 85, de nieuwste gastropub in Amsterdam, zit vol verrassingen. Effecten in het interieur prikkelen de zintuigen en wekken nieuwsgierigheid. Van dineren in een wijnvat tot een interactief plafond: vijf opvallende elementen die de beleving naar een hoger niveau tillen.

Terraskaart

De evolutie van de borrelplank: van klassiek naar eclectisch

Borrelplanken passen zich aan aan de veranderende eetgewoonten. Anneke Ammerlaan benadrukt het belang van innovatie en variatie in de samenstelling.

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij Aperitivo in Leiden: 'Chaos in gerestyled restaurant'

Aperitivo, het Italiaanse restaurant aan de Breestraat in Leiden, is onlangs volledig gerestyled door designer Will Erens van Too Many Agencies. De opdracht? 'Het mag lekker gek', aldus eigenaar Singha Witteman. Met deze restyling heeft het restaurant niet alleen een extravagante uitstraling gekregen, maar ook een interieur dat uniek is in de Leidse horeca.

Foto-credits: Hans Morren.
Binnenkijken bij

Binnenkijken bij restaurant Le Havre in hartje Elburg

Sinds eind 2024 verwelkomt restaurant Le Havre gasten in Elburg met verfijnde gerechten en een bijzondere beleving.

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij Barbue in The Hoxton: van cocktailbar naar evenementenlocatie

The Hoxton in Amsterdam heeft cocktailbar Barbue omgetoverd tot een veelzijdige evenementenlocatie. Na een jaar als cocktailbar kiest Barbue een nieuwe richting. Met een mix van elegantie, sfeer en functionaliteit biedt de locatie nu de perfecte setting voor uiteenlopende evenementen.

Conceptontwikkeling

7 vragen aan Riad Farhat over conceptontwikkeling: 'Een ziel bepaalt het succes'

Met 37 horecazaken in Amsterdam, Leiden en Utrecht is Riad Farhat een ware pionier in de horeca. In de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' deelt hij zijn waardevolle tips en visie op het creëren van succesvolle horecaconcepten - met een ziel.

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij Paloma: van Stairway to Heaven naar Spaanse eetbar

Paloma is een nieuwe Spaanse eetbar met dagelijks livemuziek en entertainment. Deze nieuwe hotspot brengt sinds 17 januari een warme Spaanse sfeer naar Utrecht, met een kaasbar, visvitrine, open keukens en hangende Ibérico-hammen en worsten.

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij Haagse Townhouse Designhotel

Op 21 februari opent er een nieuw hotel aan de Bleijenburg 1 in Den Haag: Townhouse Designhotel samen met Jolie Café Manger.

Conceptontwikkeling

7 vragen aan Wichert van Rijn over conceptontwikkeling: 'Blijf dicht bij jezelf en de omgeving'

Wichert van Rijn van de Utrechtse The Feast Family is (mede)eigenaar van vijftien horecazaken, waaronder Ruby Rose, Rum Club en The Streetfood Club. In de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' deelt hij zijn inzichten, ervaringen en lessen uit zijn pad naar het creëren van succesvolle horecaconcepten.

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij Celest in Rotterdam: design en een levensgrote maan

Onlangs ging in aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam de nieuwe zaak Celest open. Die bestaat uit een cocktailbar op de 57e en een restaurant op de 58e verdieping van De Zalmhaven. De inspiratie voor het design en interieur komt voort uit 'The Unparalleled Adventure of One Hans Pfaall', een verhaal van Edgar Allan Poe over een Rotterdammer die met een zelfgemaakte luchtballon naar de maan reist.

Beursinnovaties

10 productlanceringen voor de horeca: van de Cupdry tot shotjesgordels

Welke nieuwe producten worden er gelanceerd op de Horecava? Misset Horeca maakte weer een rondje in de Rai in Amsterdam.

Nieuw servies van Tovari.
Servies en porselein

9 horeca serviestrends voor 2025: 'Terug naar de basis'

Misset Horeca maakte een rondje op de Horecava op zoek naar de servies trends voor 2025. Vier experts aan het woord over de laatste ontwikkelingen in servies, bestek en glaswerk.

Wijn

Dit zijn de wijntrends van de Wine Professional

Misset Horeca bezocht natuurlijk ook de Wine Professional, de aparte wijnbeurs die traditiegetrouw tegelijk met de Horecava in de RAI wordt gehouden. Dit zijn de wijntrends die ons opvielen.