Limburg heeft er een derde vijfsterrenhotel bij

Limburg heeft er een derde vijfsterrenhotel bij

Na Kruisherenhotel in Maastricht (2017) en Het Arresthuis in Roermond (2019), heeft Limburg nu een derde hotel dat de vijfsterrenclassificatie heeft ontvangen. Het boutique hotel telt 13 suites.

Valuas Venlo verliest Michelinster

Valuas Venlo verliest Michelinster

Zondagavond 29 mei maakte Valuas uit Venlo vroegtijdig zelf bekend dat Michelin heeft besloten de ster voor hun restaurant niet te prolongeren.

Koffie to go - zo pakken deze zes collega's het aan

Koffie to go - zo pakken deze zes collega's het aan

Het mooie porselein en het glaswerk staan wéér werkloos in de kast door de horeca-lockdown. De kartonnen bekertjes zijn terug van weggeweest en gasten moeten hun koffie en thee buiten nuttigen. Niet ideaal, maar er valt best wel iets van te maken. Zes ondernemers vertellen over hun aanpak tijdens de lockdown eind 2020.

Erik van Loo

Erik van Loo van Parkheuvel** kookt bij Eric Swaghoven van Valuas*

Meesterkoks Erik van Loo en Eric Swaghoven, eigenaren en chefs van respectievelijk Parkheuvel** en Valuas*, verenigen hun kookkunsten en zullen op 8, 9 en 10 december, bij Valuas in Venlo, een zesgangendiner serveren.

Nieuwe hotelkamers voor sterrestaurant Valuas in Venlo

Nieuwe hotelkamers voor sterrestaurant Valuas in Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de keuken aanpakte.

Chef Lars Albers en sommelier Chiel Seuren van Restaurant Noble. Fotografie: Eelco van Wieringen.

Teams van Noble* en Avant-Garde van Groeninge* winnen wijn-spijswedstrijd

Op 22 oktober jl. vond de finale plaats van de Côtes du Rhône wijn-spijswedstrijd voor Nederlandse chefs en sommeliers bij Kookschool Keizer Culinair in Amsterdam. De jury heeft de winnaars bekendgemaakt.