beeld: Shutterstock

Koffie en thee na kraanwater meest gedronken dranken in Nederland

De meest gedronken warme dranken van Nederland zijn koffie en thee. Bijna 80 procent van de Nederlanders van 16 jaar en ouder drinkt minimaal één kop koffie in de week, voor thee is dit 70 procent.

Kiona Malinka (links) en Liesbeth Sleijster (rechts) proeven thee - foto: Roel Dijkstra

Kiona Malinka belooft horeca: 'Eerlijke thee die je niet kunt verknoeien'

Thee die je niet kunt verpesten. In een zakje, maar onversneden. En waar de boer nog een eerlijke prijs voor krijgt ook. Theesommelier Kiona Malinka denkt hiermee in een groeiende vraag vanuit de horeca te voorzien.

Koude koffie en koude thee doen het goed op warme dagen - 25 zomerse recepten

Koude koffie en koude thee doen het goed op warme dagen - 25 zomerse recepten

Op zomerse terrasdagen met warm weer doen koude varianten van koffie en thee het extra goed. Misset Horeca zet een paar verrassende voorbeelden van koude koffie, ijsthee en cocktails op basis van koffie en thee op een rij. Zo maak je je zomerse terraskaart compleet.

Koffie & theecreaties: 6 x zomerdranken

Koffie & theecreaties: 6 x zomerdranken

Koffie- en theecreaties als verfrissend alternatief op het terras. Zes zomerdranken op een rij: van een koffiecocktail, een terrasdrank van koffie waaraan je je eigen twist kunt geven tot een homemade ice tea. Hier een aantal recepten om ze zelf te maken.

Meer marge met huisgemaakte ijsthee op het terras

Meer marge met huisgemaakte ijsthee op het terras

Met ijsthee kan je de verwachtingen van een gast overtreffen. De drank is bovendien een echte margemaker. Maar hoe bereid je homemade ijsthee? Hoe bewaar je ze? Hoe kan je ze presenteren? En wat vraag je ervoor?

Extra theebeleving: haal alles uit de kruidentuin

Extra theebeleving: haal alles uit de kruidentuin

Steeds meer horecazaken bieden extra beleving rond thee en infusies. Naast een bijzondere wijze van serveren zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zoals het zelf kweken van de kruiden. Dat is lokaal én duurzaam. Bolenius in Amsterdam en Capriole Café in Den Haag vertellen over hun ervaringen.