Gerecht met krab en kaviaar ter illustratie.

Deze sterrenrestaurants serveren het duurste degustatiemenu

Chef's Pencil analyseerde 3.500 sterrenrestaurants in 41 landen en maakte een rangschikking op basis van de prijs van het degustatiemenu.

Vijftig procent korting op fine dining moet nieuwe generatie lokken tijdens Jongerenweek

Vijftig procent korting op fine dining moet nieuwe generatie lokken tijdens Jongerenweek

Vijftig procent korting voor jongeren op de menuprijs in 41 restaurants. Met die actie wil JRE-Nederland een nieuwe generatie laten kennismaken met fine dining in een ontspannen sfeer.

Restaurant in Oostenrijk rekent 8 euro voor een leeg bord

Restaurant in Oostenrijk rekent 8 euro voor een leeg bord

Een restaurant in Oostenrijk is het middelpunt van een rel op sociale media. De eetgelegenheid rekent namelijk 8 euro voor een leeg bord. Let wel, het extra bord wordt slechts in rekening gebracht omdat gasten een gerecht willen delen.

Nederland is een van de goedkoopste 'Michelin-landen' in Europa

Nederland is een van de goedkoopste 'Michelin-landen' in Europa

Een recent onderzoek naar meer dan 3.500 sterrenrestaurants in 41 landen, legt bloot dat Nederland nog altijd een van de goedkoopste 'Michelin-landen' in Europa is. Een degustatiemenu in Nederland kost gemiddeld 150 euro; twee- en driesterrenzaken meegerekend.

Verkoopprijs gerecht bepalen: ondernemers moeten goed doorrekenen

Verkoopprijs gerecht bepalen: ondernemers moeten goed doorrekenen

Hoe goed rekenen horecaondernemers als het gaat om de gerechten op de menukaart? Marvin van Dongen, CEO van Horeko, meent dat er nog veel ruimte is voor verbetering. 'Heel af en toe blijkt het zelfs zo erg dat een ondernemer erachter komt dat hij een gerecht verkoopt onder de kostprijs.'

Prijsstijgingen doorvoeren op de menukaart: hoe pak je het aan als horecaondernemer?

Prijsstijgingen doorvoeren op de menukaart: hoe pak je het aan als horecaondernemer?

Door almaar oplopende kosten kom je er als horecaondernemer waarschijnlijk niet onderuit om in 2024 je prijzen te verhogen. Maar hoe pak je het precies aan? Misset Horeca legde de oren te luister bij Loetje en Happy Italy, sterrestaurant Eden, de winnaar van de Terras Top 100 en het klassieke café In de Wildeman in Amsterdam.