Ahmed Baglari: ‘Ik wilde een concept bedenken dat voor mij een doorlopende marketing creëert.’

BY AMI serveert sprookjesachtige koffie met een wow-factor

Koffie is in de horeca meer dan een drankje. Het is een ervaring. Ahmed Baglari, eigenaar van restaurant BY AMI, doet er elke dag alles aan om zijn 'Fairytale' concept tot in de kleinste details door te voeren —zelfs in de koffie. Wat is zijn geheim en hoe creëert hij bij elk koffiemoment een 'wow-factor'?

Tips voor de aanschaf van een koffiemachine

Tips voor de aanschaf van een koffiemachine

Goede koffie is onmisbaar in bijna elk horecabedrijf. De ene koffie is de andere echter niet en dat geldt ook voor de apparatuur. Hoe kies je een koffiemachine die het beste bij jouw horecabedrijf past? Leveranciers van koffiemachines denken mee.

foto: Herbert Wiggerman

Met deze tips voorkom je klachten van het werken achter de espressomachine

Weinig ondernemers staan stil bij de risico's die medewerkers lopen als ze hele dagen achter de espressomachine aan het werk zijn. Maar het veelvuldig aanstampen van de koffie en het indraaien van de filterdrager geeft risico op terugkerende pijn in nek, schouder of pols. Koffie-expert Joost Leopold gaat in dit artikel in op die risico's en geeft tips hoe ze te vermijden met een goed ingerichte koffiewerkplek en goede werkhouding van een barista achter de espressomachine.

Een goede kop koffie begint bij een goede molen - maar hoe kies je die?

Een goede kop koffie begint bij een goede molen - maar hoe kies je die?

'Misschien is een goede koffiemolen wel net zo belangrijk als een goede espressomachine', zegt Almar Bouw Jäger van Alleborgh, een bedrijf in Almere dat veel espressomachines en koffiemolens levert voor de horeca en ook onderhoud verzorgt. Maar wat is een goede molen?

Koffie in de horeca: breed inzetbaar en hoge marges - alles wat je moet weten over koffie

Koffie in de horeca: breed inzetbaar en hoge marges - alles wat je moet weten over koffie

In de horeca is geen product wat zo breed inzetbaar is als koffie. En ook zijn er weinig producten waar een hogere marge op te maken is. Wil jij de koffie in jouw zaak naar een nog hoger plan brengen? Je kennis over het product vergroten? Misset Horeca zet alles over koffie in de horeca op een rij.

Filterkoffie kan óók prima in een grote horecazaak

Filterkoffie kan óók prima in een grote horecazaak

Omwille van de snelheid en misschien ook een beetje de angst voor het onbekende, kiezen nog altijd maar weinig grote horecabedrijven voor filterkoffie. Toch is dat heel goed mogelijk, zowel met opschenkmethoden als met machines die grotere hoeveelheden tegelijk bereiden. Koffie-expert Joost Leopold geeft tips en handvatten om aan de slag te gaan met filterkoffie in je restaurant, strandzaak of (grand) café.