Jef Schuur op de Horecava

Hoe maak je duurzamere en voordeligere viskeuzes op je menukaart?

Bij horecaondernemers en chefs is er amper kennis over de visindustrie, waardoor er vaak weinig duurzame keuzes worden gemaakt op de menukaart. Op de Horecava was er nadrukkelijke aandacht voor het thema. Hoe maak je betere keuzes? 'Alles begint bij bewustwording.'

Foto-credits: Pieter D'Hoop

Les Patrons Cuisiniers organiseren opnieuw Patrons Chef's Table

Zondag 28 januari 2024 organiseren de bevriende chefs van Les Patrons Cuisiniers voor het tweede jaar op rij Patrons Chef's Table. In de Beurs van Berlage in Amsterdam serveren de 25 Patrons ieder afzonderlijk een zesgangenmenu met signatuurgerechten. Dat zijn 144 topgerechten die ze live en telkens aan een andere tafel zullen bereiden.

Jef Schuur van sterrestaurant Bij Jef

Sterchef Jef Schuur gastheer Seasonality Symposium voor koks

Overbevissing, klimaatverandering, kweekmethoden en andere uitdagingen maken het moeilijk om vis, schaal- en schelpdieren op verantwoorde wijze te consumeren en te serveren. Deze onderwerpen staan centraal bij het Seasonality Symposium.

Citroen Rozemarijn ijs Credits: Bakeplus

Chefs over ijsbereiding: 'Investeer in apparatuur'

Met zelfgemaakt dessertijs kun je je als ondernemer onderscheiden. Het ijs bereiden is helemaal niet zo moeilijk, ervaren chefs Arjan Suijkerbuijk en Jef Schuur. 'Het kost wel extra tijd en geld, maar dat verdient zich terug. Je kunt bijzondere smaken serveren en een uitstekende kwaliteit bieden.'

Nadine Mögling met Jef Schuur van restaurant Bij Jef

Gault&Millau 2022: Gastvrouw van het jaar

Nadine Mögling van restaurant Bij Jef uit Den Hoorn op Texel is door restaurantgids Gault&Millau verkozen tot Gastvrouw van het Jaar 2022. Dit is maandag 14 maart tijdens een live-event bekend gemaakt in Utrecht.

Margo Reuten

Relais & Chateaux: chefs maken box voor jaarwisseling

Box voor jaarwisseling. De kerstboxen zijn nog maar net de deur uit nu drie chefs van Relais & Châteaux zich - net als veel collega's - richten op een smakelijke jaarwisseling. 'Als er niet gefeest kan worden, dan tenminste wel lekker gegeten.'