De koffiewerkplek met espressoapparatuur vóór schoonmaken....

13 tips om je espresso-apparatuur schoon te houden

Door je koffieapparatuur regelmatig en op de juiste wijze schoon te maken, voorkom je hygiëneproblemen en een vervelende bijsmaak aan je koffie.

foto: Herbert Wiggerman

Met deze tips voorkom je klachten van het werken achter de espressomachine

Weinig ondernemers staan stil bij de risico's die medewerkers lopen als ze hele dagen achter de espressomachine aan het werk zijn. Maar het veelvuldig aanstampen van de koffie en het indraaien van de filterdrager geeft risico op terugkerende pijn in nek, schouder of pols. Koffie-expert Joost Leopold gaat in dit artikel in op die risico's en geeft tips hoe ze te vermijden met een goed ingerichte koffiewerkplek en goede werkhouding van een barista achter de espressomachine.

Zo kiezen deze ondernemers de espressomachine voor hun horecazaak

Zo kiezen deze ondernemers de espressomachine voor hun horecazaak

Kies je voor de lékkerste kop koffie of voor véél koppen lekkere koffie? Hoe bepaal je wat voor jóuw horecazaak de ideale espressomachine is? Niels Mulder (Nielz), Jeroen Veldkamp (oa CoffeeLab), Erik Theeuwes (Restaurant Company Europe) en Arjen Kräwinkel (De Veranda) delen hun ervaring en geven tips.

Joost Leopold: Espressoapparaat voor thuiswerkers

Joost Leopold: Espressoapparaat voor thuiswerkers

Joost Leopold deelt zijn kennis, mening en ervaring over koffie in columns en blogs. Deze keer over hoe je een goede espressomachine voor thuis kiest.

Gaggia terug op Nederlandse markt met nieuwe machine: La Reale

Gaggia terug op Nederlandse markt met nieuwe machine: La Reale

Het beroemde espressomachinemerk Gaggia Milano bestond in 2018 80 jaar. Die historie van ruim 80 jaar wordt in 2020 gevierd met de herintroductie van het merk voor de horeca in Nederland. En dat gaat ook gepaard met de lancering van een nieuw model espressomachine: de Gaggia La Reale.

© Fotopersburo Bert Jansen

Kees van der Westen, de 'Donkervoort onder de espressomachines'

Wereldwijd worden de espressomachines van de Nederlandse machinebouwer Kees van der Westen gewaardeerd. Ze zijn vooral geliefd onder de puristen onder de barista's en bij espressobars die zich willen onderscheiden. Een Kees van der Westen is mooi om te zien en technisch geavanceerd. Inmiddels staan verspreid over de wereld zo'n 5000 espressomachines uit Waalre.