Peter Rouwen

Peter Rouwen over de revival van bokbier: 'Het is een soort nieuwe haring geworden'

Het was een warme dag, 30 graden om precies te zijn. De mussen hadden niet eens de energie om van het dak te vallen. En wat doen wij? We brouwen bokbier. Volgens de officiële schrijfwijze bockbier. Met of zonder c: je leest het goed; we gaan de herfst in met 30 graden koorts.

Bockbier: ongeëvenaarde najaarsklassieker nader belicht

Bockbier: ongeëvenaarde najaarsklassieker nader belicht

Wat heeft bockbier met het dier te maken? En is het alleen met een 'k' of is het 'ck'? En welke bockbieren zien we dit jaar? Een overzicht.

Nederlandse Brouwers: vroeg naar de kroeg voor bockbier

Nederlandse Brouwers: vroeg naar de kroeg voor bockbier

De eerste maandag van oktober staat voor de Nederlandse bierbrouwers traditiegetrouw in het teken van de opening van het bockbierseizoen. Dit jaar vindt er geen bijeenkomst plaats, maar roepen de Nederlandse brouwers consumenten op om vroeger naar de kroeg te gaan. Ze ondersteunen hiermee de boodschap #vroegnaardekroeg die op social media veelvuldig wordt gedeeld.

Gelderse brouwers strijden om Beste Bokbier van Gelderland

Gelderse brouwers strijden om Beste Bokbier van Gelderland

Met de start van het bokbierseizoen is ook de verkiezing Beste Bokbier van Gelderland gestart. Elf Gelderse brouwers strijden om de titel Beste Bokbier van Gelderland. Liefhebbers kunnen online stemmen en steunen zo ook de actie Beer Geeks Beat ALS.

Zuthpense Bokbierdag organiseert thuiseditie met bokbierkrat

Zuthpense Bokbierdag organiseert thuiseditie met bokbierkrat

De 24e editie van de Bokbierdag Zutphen kan geen doorgang vinden. Althans, niet in de versie zoals in de afgelopen jaren, met duizenden liefhebbers bij elkaar in de Hanzestad. De organisatie heeft dit jaar daarom een 'thuiseditie' in het leven geroepen.

'Bockbier als troost in moeilijke tijden en als toost op het leven'

'Bockbier als troost in moeilijke tijden en als toost op het leven'

Het blijft moeilijk voor veel horecabedrijven. En waar sommige horecabedrijven steeds iets meer vertrouwen krijgen in de toekomst, is het voor de meeste caféhouders moeilijk om toekomstperspectief te blijven zien.