Felix printers brengt een serie 3D foodprinters op de markt

Felix printers brengt een serie 3D foodprinters op de markt

Felix printers uit IJsselstein heeft een serie 3D foodprinters op de markt gebracht. Met de foodprinters kunnen gerechten en voedingsmiddelen zoals pasta's, chocolade, puree, vetten of soja in een breed scala van vormen bereid worden.

Biet en Kardemon uit de 3D food printer

'Elk restaurant kan 3D geprinte gerechten serveren'

Elk restaurant kan werken met 3D geprint eten. Dit is de mening van Nina Hoff van ByFlow, leverancier van 3D printers en Jeroen van der Graaf van Verstegen. Samen met chef Jan Smink uit Wolvega zijn nu al 8 print smaken ontwikkeld als vulling voor de 3D printers.

Beeld: Oleg Kasko

Geometrische patisserie dankzij 3D-printer

Dinara Kasko, de 30-jarige patissier én architect uit Kharkov (Oekraïne), heeft meer dan 600.000 volgers op Instagram. Dankzij haar inspirerende foto's en video's van haar 3d desserts komen daar dagelijks volgers bij. Dit is patisserie next level.

Jan Smink

Jan Smink pioniert met 3D-printen

Eind september ging de wens van Jan Smink in vervulling met Restaurant Smink, zijn eigen zaak. Jan Smink hanteert variabele openingsdagen en heeft geen vaste menukaart. Wat zeker is: ze eten een gerecht dat geprint is. En een dessert met biest afkomstig van de boerderij.

Video: Jan Smink over 3D-printen in Restaurant Smink

Video: Jan Smink over 3D-printen in Restaurant Smink

Jan Smink opende eind september in Wolvega Restaurant Smink. Als eerste chef werkt hij in zijn restaurant met 3D-voedselprinters. 's Avonds zet hij de 3D-printer op de bar zodat gasten er zich op hebben. Wat zijn de mogelijkheden en de onmogelijkheden van het printen van gerechten?

Foto-credits: Kyonne Leyser

Jonnie en Therese Boer openen restaurant Jan Smink

Restaurant Smink in Wolvega is geopend door Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle. Kersverse ondernemer Jan Smink werkte jaren voor het drie-sterrenpaar. Ook als ondernemer blijft hij op projectbasis actief voor De Librije. Smink hanteert voor zijn eigen zaak variabele openingsdagen en gaat werken met een vast menu, van één tot acht gangen.