Bekijk op deze pagina actuele artikelen met tips en tricks om hier mee aan de slag te gaan of praktijkvoorbeelden van horecaondernemers.
Na waarschijnlijk een lange zoektocht, heb je de juiste persoon gevonden voor de vacature binnen jouw horecabedrijf. Het liefst laat je die persoon direct beginnen. Dat kan echter niet zonder de nodige administratie af te wikkelen. Wat is nodig voordat je de medewerker daadwerkelijk aan het werk kunt zetten?
Ondernemers in de horeca staan regelmatig voor de uitdaging nieuwe personeelsleden te werven. Of het nu gaat om een afwasser, kok of een restaurantmanager. In dit artikel geven we adviezen en tips van ondernemers over het werven van horecapersoneel.
De arbeidsmarkt in de horeca staat al geruime tijd onder druk en is structureel. Horecaondernemers moeten meer dan ooit creatief zijn in werving en behoud van werknemers. 'Inzetten op levensfasebewust personeelsbeleid en het welzijn van werknemers biedt kansen', zo blijkt uit een rapport van ABN-AMRO.
Marja Brienen, een van de meest geliefde gastvrouwen van Nederland, is op 28 december overleden. De moeder van restaurant Brienen aan de Maas, zoals ze door haar familie en gasten werd geprezen, is 63 jaar geworden.
Hotelketen Van der Valk incasseerde in een korte periode goed en slecht nieuws. Er ging een streep door de bouw van een hotel bij Hattem, aan de A50. Tegelijkertijd houdt de vestiging bij Lelystad hoop op de komst van een groot, inpandig casino.
Het iconische Hotel de Wereld sluit van 1 tot 31 januari 2025 de deuren voor een grootschalige renovatie.