Inspiratie uit horecazaken

Hoe richten ondernemers hun zaak in? Wat zijn de trends op het gebied van design en welke eyecatchers zijn gespot? In de collectie Inspiratie wordt alles in beeld gebracht en kun je filteren op categorie, segment en/of plaats.

Binnenkijken bij Hotel The Diamond

Binnenkijken bij Hotel The Diamond

Hotel The Diamond, gevestigd in het gelijknamige gebouw aan het Leidseplein in Amsterdam opent 15 novemver zijn deuren.

Binnenkijken bij Bonabo Social Club in Zwolle

Binnenkijken bij Bonabo Social Club in Zwolle

Bij Bonabo Social Club in Zwolle wanen gasten zich meteen in een jungle.

Trends en tips voor kerstdecoratie en -sfeer in de zaak: 'Begin in november'

Trends en tips voor kerstdecoratie en -sfeer in de zaak: 'Begin in november'

De feestdagen bieden horecazaken de perfecte gelegenheid om een warme, uitnodigende sfeer te creëren en gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Door de juiste kerstversiering en -aankleding kunnen horecazaken zich onderscheiden en extra bezoekers aantrekken. Hier zijn de belangrijkste trends en adviezen van experts om het maximale uit je kerstdecoratie te halen.

Gespot: Kerstversiering in oktober bij Dutch Dukes trekt extra gasten

Gespot: Kerstversiering in oktober bij Dutch Dukes trekt extra gasten

De Engelse gastropub Dutch Dukes in Rotterdam viert al sinds 15 oktober kerst. De pub is door een professioneel bedrijf omgetoverd tot een waar kerstparadijs. 'Waarom wachten als we nu al kunnen genieten van het gezelligste seizoen van het jaar?', zegt eigenaar Frank Roolaart.

Trend: Historische horeca - 9 zaken laten zien hoe een pand het verschil maakt

Trend: Historische horeca - 9 zaken laten zien hoe een pand het verschil maakt

Steeds meer horecazaken vestigen zich in monumentale panden, waar de historische sfeer zorgt voor een unieke ervaring. Hieronder negen voorbeelden van zaken die de kracht van hun pand benutten en een bijzondere sfeer creëren.

Senses in het Albus Hotel

Binnenkijken bij vernieuwd Senses en Albus Hotel in Amsterdam

De familie Van der Meer, eigenaar van Senses Restaurant & Albus Hotel in Amsterdam, is zeer blij met het eindresultaat van de volledig gerenoveerde lobby & bar.

Binnenkijken bij Kraantje Lek Winterlodge

Binnenkijken bij Kraantje Lek Winterlodge

Het Tuighuis, gelegen naast de speeltuin bij Kraantje Lek in Overveen, heeft een metamorfose ondergaan.

Wintertrends volgens QSTA: Comfortfood, stoofvlees en authentieke warme dranken

Wintertrends volgens QSTA: Comfortfood, stoofvlees en authentieke warme dranken

QSTA, een online versmarkt voor foodprofessionals, presenteert de wintertrends van 2024.

Binnenkijken bij Mr. Sam: 'Mysterie bij binnenkomst'

Binnenkijken bij Mr. Sam: 'Mysterie bij binnenkomst'

Zodra gasten binnenstappen bij Mr. Sam worden ze ondergedompeld in een mysterieuze en intieme sfeer.

Wijnkaart op mega wijnfles.

Gespot bij restaurant Welgelegen: 8 unieke ervaringen van wijnkaart tot quick-lunch

Bij restaurant Welgelegen in Groenlo draait alles om beleving. Eigenaren Daniëlle en Ton Fox hebben met veel aandacht en liefde unieke details toegevoegd die een bezoek onvergetelijk maken. Van een wijnkaart die je niet snel vergeet tot speelse elementen voor kinderen: dit zijn acht inspirerende items die Welgelegen bijzonder maken.

De ondernemers in Hidden Gem in Rotterdam

Binnenkijken bij foodcourt Hidden Gem in Rotterdam van Kelvin Lin

Foodcourt Hidden Gem in het Rotterdamse M4H havengebied is geopend voor publiek. Onder leiding van de ervaren chef en ondernemer Kelvin Lin kunnen vijf start-ups kennismaken met restaurantvoering en conceptontwikkeling.

Binnenkijken na make over bij Nieuw Rotterdams Café

Binnenkijken na make over bij Nieuw Rotterdams Café

Het Nieuw Rotterdams Café (NRC) aan de Rotterdamse Witte de Withstraat heeft een nieuw interieur.

De Statenzaal van Staatsman

12x gespot in Zwolle: van verborgen parel tot unieke blikvangers

Tijdens de jaarlijkse Misset Horeca Designtour ontdekten de redactie tal van bijzondere en opvallende details in verschillende horecagelegenheden. Hieronder een greep uit de vondsten die we tijdens deze tour hebben gespot in Zwolle.

Binnenkijken bij bar-restaurant Zout: 'dorpse gezelligheid met stadse allure'

Binnenkijken bij bar-restaurant Zout: 'dorpse gezelligheid met stadse allure'

Bar-restaurant en frietkwartier Zout is de nieuwste horecalocatie in het Brabantse Rijen, waar dorpse gezelligheid en stadse allure samenkomen. Het restaurant is de verwezenlijking van een droom voor eigenaren Jessie Marcelissen en Rick Henskens, die in september 2024 hun deuren openden. In een moderne en toegankelijke sfeer kun je er terecht voor lunch, diner en borrel en in het frietkwartier bestel je een snelle hap of gerecht voor afhaal.

Gespot op Gastvrij Rotterdam

Gespot op Gastvrij Rotterdam

Welke nieuwe producten lanceren leveranciers voor de horeca? Misset Horeca maakte een rondje op Gastvrij Rotterdam in Ahoy in Rotterdam en zet wat producten op een rij.

Binnenkijken bij Los Cosmos in Leiden

Binnenkijken bij Los Cosmos in Leiden

Restaurant Los Cosmos opende onlangs zijn deuren in het centrum van Leiden. Het restaurant heeft een schitterende locatie gevonden in het voormalige pand van Zara Home.

Gespot: Bij café Dulle Griet drink je schoenloos je bier

Gespot: Bij café Dulle Griet drink je schoenloos je bier

In café Dulle Griet in Gent krijg je niet zomaar een biertje. Bestel je het iconische Max-bier, dan moet je eerst een schoen afstaan.

Binnenkijken bij Lolo Blu in Delft: Een restobar met een eigenzinnige stijl

Binnenkijken bij Lolo Blu in Delft: Een restobar met een eigenzinnige stijl

Lolo Blu is een nieuw shared dining-concept aan de Markt in Delft dat opvalt door originaliteit. 'De zaak kenmerkt zich door de speelse en eigenzinnige details in het interieur, gecombineerd met gerechten uit zowel de Mediterrane als de Aziatische keuken,' zegt mede-eigenaar Dirk Wijtman.