Buitenplaats Sonsbeek (Stadsvilla - & Ketelhuis Sonsbeek)
Horecaondernemers kunnen hun stinkende best doen om personeelsverloop tot een minimum te beperken. Maar tot nul reduceren is niet realistisch. Medewerkers die vertrekken alleen uitzwaaien en een borrel aanbieden is niet slim. Achterhalen waarom iemand écht vertrekt, wel.
Tot 2023 gold een lage WW-premie voor een horecawerknemer die de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgt en een arbeidsovereenkomst heeft met uitzendbeding. Per 1 januari 2023 geldt de hoge WW-premie.
Een ontslagprocedure laat niemand onberoerd. Werkgever en horecawerknemer raken vaak verwikkeld in een langdurig en kostbaar traject waarbij de emoties soms hoog kunnen oplopen. Samen met de werknemer om tafel gaan en een regeling treffen, kan daarom in veel gevallen uitkomst bieden. Hoe werkt ontslag met wederzijds goedvinden en wanneer is dit een goede optie?
Het feit dat 'buiten zijn' ons welzijn verbetert, dringt door tot ontwerpers én ondernemers. Er is ook een naam voor: biophilic design. Bij een interieurontwerp kijk je niet alleen esthetisch naar een ruimte, maar ook naar hoe je het welzijn van de gebruiker kunt verbeteren. Wat is biophilic design en wat kan ik er als horecaondernemer mee?
De overheid wil van het gas af. Plan is om zo rond 2050 niet meer te koken op aardgas. Hoe bevalt het ondernemers die de stap al hebben gezet naar een keuken zonder gas?
Misset Horeca behandelt maandelijks een veel gestelde vraag op gebied van personeel. Deze keer: Mag je als horecaondernemer om een doktersbriefje vragen?
De vestigingen en het concept van Poke Bowl Original zijn overgenomen door Tinne Verbaas en zijn zakelijke compagnon Charlene Kemper. Het duo opent nog dit jaar meer locaties en start met Poke Bowl at Work.
Hotel van Oranje in Noordwijk ondergaat momenteel een grote metamorfose. Sinds maart is het hotel gesloten en hebben gasten plaatsgemaakt voor bouwvakkers. Directeur Jaap Liethof laat alvast zien hoe de nieuwe kamers er uit gaan zien.
Kim Bijnen is horecastudent in Eindhoven. Ze blogt voor Misset Horeca over haar ervaringen. Als vierdejaars bol-student gaat ze tijdens haar stage een bedieningsteam aansturen.
Hoe kun je als horecaondernemer een doorstarten maken met een failliet restaurant? Dit is het onderwerp van een speciale masterclass van Robbert Peek.