L'Entrecôte et les Garçons wordt door het stel eerst beproefd als een pop-up op het binnenterrein van het Amsterdam Museum.
Voor Hitpass en Kikkert is L'Entrecôte et les Garçons het eerste avontuur binnen het eigen ondernemerschap. ‘We werken al heel lang samen en zijn bovendien een stel’, vertelt Kikkert. ‘Dus we weten wat we aan elkaar hebben.’ De ondernemers hebben lang samengewerkt met en bij Wilmar te Winkel en daar is ook het idee ontstaan om ooit nog iets samen te gaan doen.
‘We hebben altijd gezegd dat we graag met Te Winkel wilden samenwerken’, stelt Hitpass. ‘Zij is een ervaren ondernemer, weet wat er komt kijken bij de opzet van een hele nieuwe zaak en bovendien kent ze ons erg goed en wij haar.’
Kleur aan het centrum geven
Toen begin vorig jaar het oude pand van Vasso bij het plein aan het Spui op de markt kwam, sloegen ze direct toe. ‘Volgens ons ontbreken er echt leuke zaken voor Amsterdammers in het centrum. De schoonheid van het centrum is volgens ons verloren gegaan door de vercommercialisering. Dat is de reden dat we nadrukkelijk op zoek zijn gegaan naar een locatie in het centrum.'
'We willen het weer een beetje reclaimen in dit bijzondere pand op de kop van de Rozenboomsteeg, bijna direct aan het plein van het Spui’, verklaart Kikkert. ‘Door het feit dat dit een Rijksmonument is, veel vergunningengedoe, en er een coronalockdown tussendoor kwam, heeft het best even geduurd voordat de verbouwing op stoom kwam.’
Uiteindelijk verwachten de ondernemers ergens in september open te kunnen. ‘Bij L'Entrecôte et Les Garcons gaan we werken met een compleet vrouwelijk keukenteam, gaan veel kleur aan de inrichting geven en maken een apart bar- en restaurantgedeelte. De enige overeenkomst met de zaak van Te Winkel is dat de keuken een deel van de gerechten van L'Entrecôte et Les Dames gaat gebruiken, maar wel aangevuld met veel vega(n) gerechten. Onze doelgroep zal toch een andere zijn dan in Amsterdam-Zuid.’
Pop-up L'Entrecôte et les Garçons
Door de verlate opening in het najaar zouden Hitpass en Kikkert het terrasseizoen missen. ‘Maar we kregen recent heel goed nieuws van het Amsterdam Museum. Die hebben een deel van de collectie afgestaan aan de Hermitage en willen graag dat wij deze zomer, vanaf 30 juni en dan 9 weekenden lang, ons concept in de binnentuin gaan proefdraaien. Voor ons perfect, dan kunnen de gasten al met onze aanpak kennismaken en het personeel kan gelijk lekker ingewerkt worden om straks in september vol aan de bak te gaan’, besluit Kikkert.