Op dinsdag 17 september heropent het vernieuwde restaurant De Bokkedoorns in Overveen. ‘Met nieuwe wandbekleding, vloeren, verlichting, stoelen, toiletten et cetera,’ laat Pascal Beeren – eigenaar van het restaurant – weten aan Misset Horeca. Andere verandering: het restaurant gaat vanaf de heropening ook lunch aanbieden op de zaterdag. Het diner op zondagavond gaat van het programma af.
Interieur Bokkedoorns
‘Het interieur was aan vernieuwing toe. De laatste keer was tien jaar geleden! We steken De Bok in een modern jasje. Het warme gevoel blijft. We hebben architect FG Stijl – Designed for People - de opdracht gegeven. Zij gaan ervoor zorgen dat de vaste gast zich hier nog steeds thuis voelt en dat het voor nieuwe gasten aantrekkelijker wordt hier te komen dineren.’ Het restaurant blijft verdeeld over twee ruimtes. ‘Ik wil geen details prijsgeven. Maar ik kan het wel omschrijven: klassiek modern. Wel luxe.’
FG Stijl tekende eerder voor het College Hotel, Calla’s Den Haag, Tapisco en The Dylan in Amsterdam.
Zondagavond geen diner meer
Over de verandering in openingstijden van restaurant de Bokkedoorns is Beeren meer concreet. ‘Er kwam steeds meer vraag naar lunch op zaterdagmiddag. Het diner op zondagavond liep daarentegen geen storm. De lunch op zondag blijft zeker wel – die is hier juist heel goed bezet - maar om 17 uur draaien we voortaan de deur op slot. Maandag is onze sluit-dag dus medewerkers hebben ook wat langer aan aangesloten vrij.’