Cees Hauwert (33) is 15 februari begonnen als keukenchef bij Vrienden van Jacob, het met één Michelinster bekroonde restaurant van Landgoed Duin & Kruidberg. 'Supertof,' typeert Hauwert zijn eerste weken in de keuken bij Alain Alders. 'Het bevalt me heel goed hier. Een mooie nieuwe uitdaging. Bij m'n vorige werkgever, Bridges*, heb ik eens een gastdiner gekookt samen met Alders en hij heeft me benaderd om Lars de Bois op te volgen.'
Voorheen was Hauwert sous-chef onder Joris Bijdendijk bij Bridges in Amsterdam. Bijdendijk vertrok naar Restaurant Rijks en werd vervangen door Bobby Rust. Voor zijn komst naar Bridges werkte Hauwert voor Ron Blaauw, net als Rust.
Lars de Bois en Muus Rietveld
Lars de Bois verruilt zijn baan als chef-kok bij Restaurant de Vrienden van Jacob* in Santpoort voor zijn eigen zaak. Samen met Muus Rietveld, nu souschef van Restaurant Lastage*, opent hij begin juli 2015 een restaurant aan de Markt in Schagen.