Hopje

Hopje

De Haagse hopjes genieten zoveel bekendheid dat er onlangs zelfs een museum aan deze in papiertjes gewikkelde ulevellen is gewijd. Deze populaire snoepjes zijn genoemd naar baron Hendrik Hop, die in 1723 in Breda werd geboren. Na een studie rechten werd hij op 5 december 1748 benoemd tot secretaris van de Staten van Holland, Zeeland en West-Friesland. Van 1773 tot 1794 was hij werkzaam in Brussel als gezant van de Staten van Holland.

Veelzijdige rode biet in 25 bereidingen

Veelzijdige rode biet in 25 bereidingen

De rode biet lijkt een ‘gewoon’ Nederlands product. Door verschillende bereidingstechnieken toe te passen, is de culinaire waardering voor dit product is gestegen. Fooddesigner en kok Jeroen van Oijen van Culiversum kan er wel 25 bedenken.

Creaties met softijs

Creaties met softijs

Bekijk hier een aantal inspirerende creaties met softijs. Denk bijvoorbeeld aan een longdrinkglas met ijs, yoghurtschuim en krokante noten of een cafee glacee met Irish coffee siroop i.p.v. koffielikeur.

De Raadskelder, Roermond

De Raadskelder, Roermond

Genieten van klassieke, vers bereide gerechten en lokale producten in een gemoedelijke sfeer. Dat is wat Danyel van den Bongard zijn gasten wil bieden. Hij is niet alleen de kok, hij wil graag advies en uitleg geven over menu’s.

Toeters en bellen verhogen omzet

Toeters en bellen verhogen omzet

De ergste stress is achter de rug. Na het mooie weer tijdens de Paasdagen waren de ondernemers bijna door hun voorraad heen. Met het oog op Hemelvaartsdag en Pinksteren worden ze dan zenuwachtig en plaatsen zij volop bestellingen’. Jim van den Bosch jr. doet met een nieuwe activiteit van zijn in Hilversum gevestigde bedrijf Fastfood Support goede zaken. Hij levert aan cafetaria’s producten voor garnering en presentatie van vooral softijs. ‘Met het doel de ijsomzet te verhogen.

Cavalieri

Ingrediënten 1/10 witte rum 1/10 grand marnier 2/10 droge vermout 6/10 aardbeiensaus (of – siroop) Bereiding: Vul een shaker tot de helft met ijsblokjes. Voeg vervolgens de ingrediënten toe. Shake het gehel goed door, serveer in grote tumblerglazen. Leng vervolgens aan met ginger ale of tonic. Deze verfrissende longdrink kunt u, omdat hij niet veel