Foto: Pascale van Reijn

Metamorfose voor ijssalon De Hoop van Meesterijsbereider Caroline Kooij

Caroline Kooij heeft haar ijssalon De Hoop in Blaricum volledig vernieuwd. De ondernemer vergrootte de oppervlakte door het woonhuis bij de winkel te betrekken en koos voor een opvallend ontwerp van De Horeca Fabriek van Rein Rambaldo. 'Stiekem wilde ik misschien wel de mooiste ijssalon van Nederland hebben.'

Tweede Meestertitel voor Hidde de Brabander

Tweede Meestertitel voor Hidde de Brabander

Hidde de Brabander is naast Meester Patissier nu ook Meesterijsbereider. Hij is daarmee een van de weinige Meesters in Nederland met twee van deze titels.

Nils Hendrikse geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterijsbereider

Nils Hendrikse geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterijsbereider

Nils Hendrikse, ijsbereider, patissier en eigenaar van Patisserie Soetenso in Leiden, is op 18 augustus geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterijsbereider.

Meesterijsbereider Theo Clevers draagt stokje over

Meesterijsbereider Theo Clevers draagt stokje over

'De afgelopen twee jaar hebben wij, Theo en Mill Clevers, het operationele gedeelte van Clevers steeds meer overgelaten aan de franchisenemers. Nu na ruim 35 jaar met veel passie en toewijding aan en in ons bedrijf te hebben gewerkt, hebben wij besloten het stokje over te dragen', zo laat Theo Clevers weten.

Titel SVH Meesterkok bestaat 40 jaar

Dit jaar viert de horeca een belangrijk jubileum: 40 jaar SVH Meesterkok. De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.

SVH introduceert Meestertitel Horecaondernemer

SVH introduceert Meestertitel Horecaondernemer

Op maandag 9 januari hebben Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de nieuwe titel SVH Meesterhorecaondernemer gelanceerd. Met deze nieuwe meestertitel wordt de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca geborgd. Dit maakte Ricardo Eshuis, directeur SVH bekend tijdens de eerste dag van de Horecava.