Fazantenborstfilet en fazantenboutjes met Hertog Jan Grand Prestige

Ingrediënten voor vier personen: 4 fazantenborstfilets 4 fazantenboutjes 8 dunne plakjes ontbijtspek 6 sjalotjes 6 ontpitte pruimen 3 eetlepels roomboter 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie 2,5 dl wildbouillon 2 dl Hertog Jan Grand Prestige (flesje van 30 cl) 2 eetlepels Worcestershire saus 4 kleine takjes rozemarijn peper uit de molen en zout naar smaak Bereidingswijze:

Rosbief met romige paddestoelen en Jopen Koyt

Ingrediënten voor vier personen: 1 rosbief van 650 tot 750 gram 4 eetlepels roomboter 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie 125 gram kastanjechampignons 125 gram shii take 75 gram cantharellen 1 dl kippenbouillon 1 dl slagroom 1,5 dl Jopen Koyt (flesje van 30 cl) 2 eetlepels fijngesneden bosuitjes peper uit de molen en zout naar smaak

Wentelteefjes met peer, vanille roomijs en Newcastle Brown Ale

Ingrediënten voor vier personen: vier sneetjes (oud) witbrood twee rijpe peren (Conference, Doyenné du Comice) een mespunt kaneelpoeder twee eidooiers zes eetlepels melk zes eetlepels roomboter twee eetlepels citroensap twee theelepels vanillesuiker twee eetlepels kristalsuiker 2 dl Newcastle Brown Ale (flesje of blikje van 33 cl) vier bolletjes vanille roomijs poedersuiker<p></p>

Salade van rode poonfilet met kerrie, tomaat, komkommer en Mort Subite Geuze

Ingrediënten voor vier personen: 400 gram rode poonfilet twee eetlepels bloem twee theelepels milde kerriepoeder een theelepel grove mosterd twee tomaten een halve komkommer zeven eetlepels zonnebloemolie 2 dl Mort Subite Geuze (flesje van 25 cl of 37,5 cl) 50 gram eikenbladsla 50 gram Romeinse sla (romano) sprietjes bieslook peper uit de molen en zout naar smaak<p></p>

Granita van aardbeien en Hoegaarden witbier

Ingrediënten voor vier personen: 350 gram aardbeien 100 gram suiker sap van een halve citroen 1,5 dl water twee flesjes Hoegaarden witbier (flesje van 30 cl) vier kleine takjes citroenmelisse of verse munt<p></p>