Tips van het Beste Leerbedrijf Horeca: 'Leerlingen leveren ons ook veel op'

Tips van het Beste Leerbedrijf Horeca: 'Leerlingen leveren ons ook veel op'

Restaurant De Werf uit Veere is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023. Bart Melis van De Werf in Veere deelt zijn tips over de omgang met de leerlingen, hoeveel tijd het opleiden in de praktijk kost, maar ook wat een horecazaak ervoor terugkrijgt.

Restaurant De Werf Beste Leerbedrijf Horeca

Restaurant De Werf Beste Leerbedrijf Horeca

Restaurant De Werf uit Veere is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023. Op de tweede plaats staat 't Voorhuys in Emmeloord, gevolgd door De Hof in Renswoude. Mark Benneker van 't Kruisselt in De Lutte kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023 uitgereikt.

Won Yip

Terrassen open op 28 april: zo pakken collega's dit aan

De restricties die gepaard gaan met het heropenen van de terrassen op 28 april, brengen wat uitdagingen met zich mee. Misset Horeca vroeg ondernemers naar hun praktische aanpak. Won Yip: 'Bij mij hebben alle tafels maar twee stoelen en we hebben de prijzen met 20 procent laten zakken.'

Zeeuwse horeca bundelt krachten met Drive Thru Zeeland

Zeeuwse horeca bundelt krachten met Drive Thru Zeeland

Een autorit van 12.00 tot 17.00 uur, langs diverse Zeeuwse horeca om daar bediend te worden in je auto. Dat is het concept van Drive Thru Zeeland, een idee van Paul en Bart Melis, ondernemers van De Werf in Veere. 'Elke keer willen we andere zaken aan de route toevoegen, zo kan iedereen meeprofiteren.'

'Drive-thru Zeeland': dineren bij zeven restaurants vanuit de auto

'Drive-thru Zeeland': dineren bij zeven restaurants vanuit de auto

Met de auto langs zeven Zeeuwse restaurants, overal een gerechtje ophalen en op diverse plekken onder begeleiding van live-muziek. Dat is het initiatief Drive Thru Zeeland. 'Op die manier steunen gasten de horeca, toeleveranciers en de evenementenbranche.'

Van restaurant tot hotel: zo gaan deze twaalf horecabedrijven weer open

Van restaurant tot hotel: zo gaan deze twaalf horecabedrijven weer open

Passen en meten. Menu's veranderen. Puzzelen met stoelen en tafels. Regeltjes doorspitten, overleggen met de gemeente, medewerkers instrueren. De horeca heeft keihard gewerkt om 1 juni veilig te heropenen. 12 ondernemers over hun 1,5 meter afstand. Zo gaat de horeca weer open.