Restaurant Sense* maakt doorstart na faillissement

Restaurant Sense* maakt doorstart na faillissement

Restaurant Sense in Den Bosch maakt een doorstart. Het sterrestaurant kondigde vorige maand een faillissement aan, maar kan nu zonder het restaurant te hoeven sluiten een doorstart maken.

Faillissementsgolf topzaken houdt aan: weer restaurant met Michelinster bankroet

Faillissementsgolf topzaken houdt aan: weer restaurant met Michelinster bankroet

Hij werd al voorspeld, een golf aan faillissementen in de horeca na een aantal zeer zware jaren met corona, energiecrisis, personeelscrisis en fors gestegen kosten. En al leek het er enige tijd op dat het hogere segment een beetje buiten schot zou blijven, volgen de faillissementen van restaurants met een vermelding of zelfs ster van Michelin elkaar steeds sneller op. Ook nu is een restaurant dat al 12 jaar een Michelinster heeft, failliet verklaard. De zaak is nog wel open, maar de vraag is voor hoe lang.

Het favoriet plant-
based gerecht van Middeldorp: kervelwortel met kervelolie, tempeh van zwarte bonen en zwarte knoflook.

'Vegan koken hoeft niet moeilijk te zijn'

Vega(n) is booming, maar hoe speel je daar als kok op in? Het bereiden van vegan maaltijden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Concessies op het gebied van smaak zijn niet nodig. Vegan koken hoeft niet moeilijk te zijn.

Dennis Middeldorp.

Sense: 'Met een attractiepark omtoveren tot kroeg, winnen we de strijd niet'

'Niet de restaurants dicht en wel massaal de straat opgaan en niet Brabants meest bekende attractiepark omtoveren tot kroeg', zo meldt patron cuisinier Dennis Middeldorp van Sense in 's-Hertogenbosch. Het sterrestaurant roept op social media op samen de strijd aan te gaan tegen corona en benoemd een aantal pijnlijke kwesties.

Formitable: gemiddeld bedrag afhaal luxere restaurants 57 euro

Formitable: gemiddeld bedrag afhaal luxere restaurants 57 euro

Luxe restaurants die in de coronacrisis zijn gestart met afhalen en/of bezorgen benaderen deze bestellingen als een soort reservering. Veelal wordt er door consumenten twee dagen vooraf besteld. Gemiddeld voor een bedrag van 57 euro, in het Paasweekend was het 63 euro.

Gerecht Voltaire, Parc Broekhuizen

Op de drempel van de Lekker Top 100

Nog niet in de Top 100, maar wel op de drempel ervan... Dit jaar nomineert Lekker 12 restaurants als Top-100 kandidaten voor volgend jaar. Vorig jaar waren dit er slechts drie, waarvan twee inderdaad werden opgenomen in de Top 100 van 2020: The Millen en Bougainville. Izakaya is het niet gelukt in de top 100 te komen.