Suzanne Dekker

Horeca

Vaatwassers spelen rol in strijd tegen corona

In deze tijd ligt het onderwerp hygiëne onder een vergrootglas. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst zal de hygiëne in een horecazaak belangrijker zijn dan ooit. Welke rol spelen vaatwassers en glazenspoelers in de strijd tegen corona? We vroegen het aan leveranciers van vaatwasmachines.

Ondernemen

Geautomatiseerde snackbar produceert 450 producten per uur

Het automatiseringsbedrijf Eyemation heeft een volledig geautomatiseerde snackbar gerealiseerd. 'Miniproductielijnen in een container, dat is volgens eigenaar Jouke Wijdoogen de toekomst van een frietje met snack op high traffic-locaties.

Apparatuur

Deze 10 factoren bepalen de prijs van een bakwand

Wat kost een bakwand? Een simpele vraag waar helaas geen snel en eenvoudig antwoord op te geven is. De prijs van een bakwand wordt namelijk bepaald door veel verschillende factoren. Het is vergelijkbaar met de prijsopbouw van een nieuwe auto. Elke extra optie of uitbreiding heeft zijn prijs. Hierbij de tien belangrijkste factoren op een rij.

De Snackbar lunch and dinner in Deurne. Foto: Koos Groenewold
Apparatuur

Bakwand leasen: 6 vragen en antwoorden

Leveranciers zien een toename in het aantal leaseconstructies voor nieuwe apparatuur, zoals een bakwand. Zeker wanneer je niet de middelen hebt om één keer een grote investering te doen, is een bakwand leasen een oplossing. Maar waar moet je op letten?

Horeca

Independent Hotel Show Amsterdam: Focus op show vol positiviteit, kennis en plezier

De hotelsector heeft flink moeten schakelen in coronatijd, zegt beursmanager Mieke Berkers van Independent Hotel Show Amsterdam (IHA). Maar de pandemie en de lockdown hebben de hotellerie ook goeds en mooie kansen gebracht. Berkers blikt vol vertrouwen vooruit op de IHA VIP boattour op 30 juni en de live show in 2022.

Interieur

10 hoteltrends volgens Vincent van Dijk: van groen tot high tech no touch

Vincent van Dijk is ambassadeur van The Independent Hotel Show Amsterdam en trend-forecaster op het gebied van hospitality en food. Hij is gék op de horeca en wil gasten er graag meer tijd en geld laten besteden. Met deze 10 hoteltrends die hij signaleert kunnen hoteliers hun voordeel doen.

Horeca

Zwarte bakwand steelt de show in de cafetaria

De bakwand steelt steeds vaker de show. De afgelopen maanden zijn er weer mooie, nieuwe bakwanden geplaatst. Groot en klein, gasgestookt en elektrisch. Opvallend: de opkomst van de zwarte bakwand.

Hotdogs met relish.
Horeca

Trends in sauzen: zoet, pittig, vegan en vers

Een goede saus maakt een gerecht compleet, biedt ruimte voor de signatuur van de zaak en heeft iets verrassends dat indruk maakt op de gast. Zoals met alle producten zijn er ook in het sauzenlandschap nieuwe trends te signaleren. Misset Horeca vroeg leveranciers naar de trends in sauzen.

Eten & Drinken

Milkshake 2021: gastentrekker met hoge brutowinstmarge

Met milkshakes op de kaart trek je extra gasten. De milkshake 2021 is populair, zo merken cafetaria- en horecaondernemers. Het verkoelende drankje biedt onderscheidend vermogen en is bij uitstek geschikt om mee te variëren, verwennen en verrassen.

Horeca

Binnenkijken bij Danny's Marknesse

Als je zaak in één klap drie keer zo groot wordt, is het best een uitdaging om sfeer te behouden. Bij Danny's Marknesse is het gelukt, door frisse kleuren en natuurlijke materialen te combineren. Bovendien is er rekening gehouden met de wensen uit het dorp.