We sluiten het liveblog!
De Horecava 2025 zit er weer op. Dit jaar kwamen er meer dan 67.000 horeca professionals en zij hebben meer dan 70.000 bezoeken aan Horecava gebracht. 70% van hen is beslisser en 14% adviseert bij de beslissing. Brandmanager Horecava Mineke Vrijenhoek: 'De beurs was een groot succes: veel nieuwe contacten, deals en vooral heel veel enthousiasme. Het laat zien dat de horeca leeft en dat we samen sterk staan.'
Zet Horecava 2026 in je agendaNa deze editie kijken we alweer uit naar volgend jaar. Van 12 tot en met 15 januari 2026 zijn we vanuit Misset Horeca er weer bij en volgen we alles op de voet! Meld je aan voor alle updates van Misset Horeca via www.missethoreca.nl/abonneren.
NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst Beste Leerbedrijf Horeca, twee winnaars beste Leermeesters
NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2024/2025. Er waren twee Beste Leermeesters.
Restaurant Merlet* slaat dubbelslag en wint ook Open NK Koken
Op 16 januari vond de tweede editie van het Open NK koken plaats. Deze wedstrijd stelt iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan een kookwedstrijd. Restaurant Merlet* slaat deze week een dubbelslag. Nadat het restaurant dinsdag het NK Leermeester-Leerlingen won, mag Rosanne Bos, ook werkzaam bij Merlet, zich dit jaar winnaar van het Open NK noemen.
Hoe Artis haar horeca succesvol vegetarisch maakte: 'We vreesden slechte pr'
Artis in Amsterdam bestaat al 187 jaar en is daarmee de oudste dierentuin van het land. Al sinds jaar en dag eten bezoekers er een frietje, ijsje of saucijzenbroodje. Toch gooide Artis het horeca-aanbod succesvol om in 2020. Hoe kreeg het bedrijf dat voor elkaar?
'Echte vakman' Bas van Zoggel wint NK Lekkerste Pannenkoek 2025
Bas van Zoggel van Den Tol in Velp heeft het NK Lekkerste Pannenkoek 2025 op de Horecava gewonnen. Volgens de jury is Van Zoggel 'een echte vakman die waanzinnig goede pannenkoeken bakt'. De kinderjury was het daarmee eens. Ashley Marengo van By Jarmusch in Rotterdam eindigde op de tweede plek en Daphne van Zwet nam voor Pannenkoe Bleiswijk het brons mee naar huis.
Ivo Smeets (In den Ouden Vogelstruys, Maastricht) wint NK Biertappen
Ivo Smeets, werkzaam bij Café In Den Ouden Vogelstruys in Maastricht, is tijdens de Horecava gekroond tot de beste biertapper van Nederland.
Ter Marsch & Co wint NK Loaded Fries voor de tweede keer
Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co in Rotterdam heeft het NK Loaded Fries 2025 overtuigend gewonnen. De jury was zeer onder de indruk van zijn 'Bali Spice Fries'. Femke Versluijs van Frietboutique Laren pakte het zilver en Joyce Norder van Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen eindigde als derde.
Drukte bij NK Biertappen en het Arts & Leisure Symposium
Ondertussen is het NK Biertappen in volle gang. Tijdens de finale blijkt jaarlijks wie het beste bier kan tappen van Nederland. Rond vijf uur volgt de bekendmaking.
En ook bij het Arts & Leisure Symposium hebben veel bezoekers zich verzameld. Beslissers uit de culturele en leisure-sector komen samen om te ontdekken hoe storytelling, value creation en nieuwe businessmodellen de toekomst van de sector vormgeven. Er zijn keynote speakers, expertsessies en een innovatietour. Later lees je hier mee over in deze blog.
Proeven...
Bij Taste of Wine vindt een natuurwijn tasting plaats.
Vervelend nieuws
Buiten de Horecava om gebeurt er natuurlijk meer in de horecabranche. Helaas vernemen wij zojuist dat Château Wittem en restaurant Julemont per direct dicht gaan. Het faillissement is aangevraagd.
NK Loaded Fries in volle gang
9 horeca serviestrends voor 2025: 'Terug naar de basis'
Misset Horeca maakte een rondje op de Horecava op zoek naar de servies trends voor 2025. Vier experts aan het woord over de laatste ontwikkelingen in servies, bestek en glaswerk.
NK Biertappen bijna van start
De immer populaire uitsmijter op Horecava is het NK biertappen. Het evenement georganiseerd door Stichting Tapwedstrijden op de laatste dag van de beurs is er al helemaal klaar voor.
Ondertussen in de entreehal is het allesbehalve rustig op de allerlaatste dag van de Horecava.
Bidfood inspireert op Horecava: 'Duurzaamheid en rendement hand in hand'
Tijdens de Horecava 2025 trekt de stand van Bidfood veel belangstelling. Dat komt in de eerste plaats door het aanbod van lekker en eten en drinken. Maar zakelijk is er ook wat te halen bij de groothandel.
Robert van Hemert gekroond tot 10de Nachtburgemeester van Nederland 2025
Tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest 'MOOI! 2025' is zanger Robert van Hemert uitgeroepen tot Nachtburgemeester van Nederland 2025. Het feest vond plaats in de Zuid-Pool Eventlocatie in Amsterdam en was een avond vol muziek, sfeer en erkenning voor de horeca.
Tips voor het aantrekken en behouden van horecatalent
Tijdens het PersoneelSymposium op de Horecava komen horecaondernemers samen om te leren hoe ze hun teams optimaal kunnen laten presteren en hoe je horecatalent behoudt. Experts uit verschillende disciplines delen praktische strategieën om horecatalent aan te trekken, te motiveren en langdurig aan het bedrijf te binden. Hier lees je de belangrijkste tips van drie sprekers die tijdens de sessie hun inzichten deelden.
Wildlands Adventure Zoo wint NK Lekkerste Vegan Burger 2025
Chef-kok Erik Jager van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft het NK Lekkerste Vegan Burger 2025 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn 'Momma Dunia'. Het zilver ging naar Audrey Biermans van Vitam. Jamal Hlal van HMSHost Schiphol pakte het brons.
Dit zijn de wijntrends van de Wine Professional
Misset Horeca bezocht natuurlijk ook de Wine Professional, de aparte wijnbeurs die traditiegetrouw tegelijk met de Horecava in de RAI wordt gehouden. Dit zijn de wijntrends die ons opvielen.
Wat is er vandaag te doen?
De laatste dag alweer van de Horecava. Maar ook vandaag is het programma weer bommetje vol met spannende wedstrijden en symposia. Check het hieronder.
- 08:30 - 11:15 uur: Hospitality NXT
Locatie: 01. Theater, hal 3
Hospitality NXT duikt in de nieuwste trends op het gebied van duurzame kantoorinrichting, high street horeca en slimme technologie. - 10:00 - 17:00 uur: Open NK Koken
Locatie: 06. NK Koken, hal 8
In de finale van het open NK gaat de koks op indivueel niveau de strijd met elkaar aan om het mooiste 3 gangen menu te presenteren voor de jury. - 10:00 - 16:30 uur: Dutch Latte Art Championship
Locatie: 02. NK Koffie, hal 12
Hier draait het om artistieke latte-ontwerpen en creativiteit in melktextuur. De deelnemers worden beoordeeld op precisie en oog voor detail. - 11:00 - 14:00 uur: NK Loaded Fries
Locatie: 03. De Lekkerste Wedstrijden, hal 11
Friet, maar dan next level. Ontdek de nieuwste variaties op loaded fries, compleet met verrassende toppings en unieke smaakcombinaties. - 12:00 - 16:30 uur: Nederlands Kampioenschap Biertappen
Locatie: 11. Atrium
Strijd om de titel Beste Biertappen van Nederland, de wedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Tapwedstrijden. - 13:30 - 15:45 uur: Art & Leisure Symposium
Locatie: 01. Theater, hal 3
De bezoekerscijfers van theaters, musea en leisure stijgen en daar spelen het ART & Leisure Symposium op in. Focus ligt op de rol van kunst, cultuur en vrijetijdsbesteding in de horeca met als uitgangspunt: programmering boeit, hospitality bindt. - 14:00 - 17:00 uur: NK Lekkerste Pannenkoek
Locatie: 03. De Lekkerste Westrijden, hal 11
Dit is het evenement voor pannenkoeken bakkend Nederland. Van "The American Classic" tot een beurre noisette. Wie weet de (kinder)jury te overtuigen met een perfecte uitvoering? - 14:30 - 15:30 uur: Finale Beste Leerbedrijf Horeca & Beste Leermeester Horeca
Locatie: 12. Stand SVH 08.349, hal 8
Wie wordt dit jaar Beste Leerbedrijf & Beste Leermeester Horeca? De winnaars worden in de finale op de stand van SVH bekendgemaakt.
- 08:30 - 11:15 uur: Hospitality NXT
Hotelschool The Hague