Bediening

Op deze pagina vind je verzamelingen van artikelen over de bediening. Met tipverhalen, best practices of uitleg krijg je antwoord op vragen over dit onderwerp. Van gastbenadering tot het samenwerken binnen het team, digitalisering en hygiëne. Direct hieronder vind je een uitgelichte selectie door de redactie.

10 tips voor omgaan met klachten in de horeca

10 tips voor omgaan met klachten in de horeca

Personeel mede-eigenaar maken; zo kun je het aanpakken

Personeel mede-eigenaar maken; zo kun je het aanpakken

Steeds meer ondernemers willen voorkomen dat mensen weggaan en laten ze participeren in het bedrijf. Dat kan met een relatief simpele winstdeling, maar ook door het geven van aandelen en mede-eigenaarschap. Er zitten wel haken en ogen aan.

Vergeten doelgroep werknemers kan personeelstekort helpen oplossen

Vergeten doelgroep werknemers kan personeelstekort helpen oplossen

Een grote uitdaging in de horeca is zorgen voor voldoende medewerkers. Ondernemers zouden vaker een beroep op een 'vergeten' doelgroep kunnen doen, stelt directeur Mark van der Stok van ZilverWerkt. 'Ouderen zijn superloyaal.'

Hoe behoud je medewerkers tijdens het zomerseizoen: 'Zorg voor rustpunt in team'

Hoe behoud je medewerkers tijdens het zomerseizoen: 'Zorg voor rustpunt in team'

Medewerkers werven of behouden voor het zomerseizoen. Als horecaondernemer in Den Haag weet Patrick van Aller, eigenaar van Gastropub Van Kinsbergen, Bar Bea en L'Amour Toujours, hoe uitdagend dat kan zijn. In de stad achter de duinen is de concurrentie van strandpaviljoens moordend.

Maak gepersonaliseerde gastvrijheid mogelijk met 360° gastprofielen

Maak gepersonaliseerde gastvrijheid mogelijk met 360° gastprofielen

Als kennis macht is, wat zou je dan doen met een 360° gastprofiel? Die vraag stond centraal tijdens een hospitality-event georganiseerd door de bedrijven Mews, Afas, YourBI en Eijsink. De middag, met als thema Hotel van de Toekomst, maakte duidelijk dat hotels, door slim gebruik te maken van automatisering en data-analyse, een meer gepersonaliseerde gastervaring kunnen bieden.

De voordelen van Misset Horeca

Praktische handvatten

Van prijsbepaling tot interieurideeën - wij bieden concrete tips voor de aantrekkelijkste zaak.

Antwoord op ondernemersvragen

Alles over vraagstukken als personeel, regelgeving, vergunningen en financiën.

Laat je inspireren

Horeca-ondernemers aan het woord en aansprekende voorbeelden uit de top van de branche.