Inspiratie uit horecazaken

Hoe richten ondernemers hun zaak in? Wat zijn de trends op het gebied van design en welke eyecatchers zijn gespot? In de collectie Inspiratie wordt alles in beeld gebracht en kun je filteren op categorie, segment en/of plaats.

Rendement verhogen in 2025? Eijsink deelt tips

Rendement verhogen in 2025? Eijsink deelt tips

Het nieuwe jaar biedt de horeca kansen om verder te groeien, ondanks bekende obstakels zoals krappe marges en een tekort aan personeel.

Joan Bagur van restaurant Oaxaca (foto Rinze Vegelien)

De tafelbereiding is terug van nooit helemaal weggeweest: 'Gasten vinden het geweldig'

Je moet er kundig, consistent én liefhebber voor zijn: het uitvoeren van de perfecte tafelbereiding. Deze persoonlijke preparaties leken uit de mode te zijn, maar we komen ze nu misschien wel vaker tegen dan ooit. 'De tafelbereiding is terug van nooit helemaal weggeweest.'

7 vragen aan Dave van den Donker van Hell's Kitchen over conceptontwikkeling

7 vragen aan Dave van den Donker van Hell's Kitchen over conceptontwikkeling

Dave van den Donker, conceptmanager bij Hell's Kitchen Horeca Groep, deelt hoe hij innovatieve horecaconcepten ontwikkelt voor de groep van Herman Hell. In deel 3 van de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' bespreekt hij zijn stappen, inzichten en tips voor succes.

The Hoxton Amsterdam

Dit zijn de trends en veranderingen waar Nederlandse hotels mee te maken krijgen

Welke trends en veranderingen gaan we zien in de Nederlandse hotelmarkt? En waar liggen de kansen voor ondernemers? We vroegen het aan trendvoorspeller Vincent van Dijk. 'We zullen het 'merk' Nederland moeten versterken.'

Binnenkijken bij Schippershuis met een retro-chic interieur

Binnenkijken bij Schippershuis met een retro-chic interieur

Na maanden van verbouwen en klussen brengen Cameron Winkelman en Kay de Jong nieuw leven in het iconische Schippershuis in Numansdorp. Originele details van het gebouw uit 1946 zijn in ere hersteld. 'Retro-chic, waarbij oud en nieuw wordt gecombineerd.'

Title in Koeweit, de overallwinnaar van de Restaurant & Bar Design Awards, is een toonbeeld van maximalisme, oog voor detail en overdecoratie. Het ontwerp weerspiegelt trends zoals harmonieuze kleuren en uitgewerkte details.

Horecatrends 2025: 17 ontwikkelingen in interieur en concepten

De horeca blijft zich ontwikkelen en voor komend jaar belooft die ontwikkeling een spannende mix van contrasten. De meeste trends spelen in op de veranderende behoeften van de gast, waarbij authenticiteit, beleving, comfort en kwaliteit centraal staan. Misset Horeca zet de belangrijkste horecatrends 2025 in interieur en horecaconcepten op een rij.

16 bijzondere horecatoiletten: van poepchic tot creatieve pareltjes

16 bijzondere horecatoiletten: van poepchic tot creatieve pareltjes

Toiletruimtes in horecagelegenheden zijn uitgegroeid tot ware designstatements. Van poepchic met luxueze materialen tot kunstzinnige pareltjes met gedurfde designs. Misset Horeca duikt in de wereld van bijzondere horecatoiletten, waar creativiteit en functionaliteit samenkomen om gasten te verrassen, zelfs achter gesloten deuren.

Gespot: Marcel van Zomeren creëert bijzondere moswand in de Oranjerie: 'levend schilderij'

Gespot: Marcel van Zomeren creëert bijzondere moswand in de Oranjerie: 'levend schilderij'

Chef-kok en eigenaar Marcel van Zomeren van restaurant In den Rustwat in Rotterdam heeft het interieur van zijn Oranjerie een sfeervolle upgrade gegeven. Met de toevoeging van een moswand combineert hij esthetiek, akoestiek en duurzaamheid op unieke wijze.

Binnenkijken bij Jansen en Jansen: van bruin eetcafé naar moderne bistro

Binnenkijken bij Jansen en Jansen: van bruin eetcafé naar moderne bistro

Jansen en Jansen in Schijndel onderging een metamorfose. Het voormalige bruine eetcafé is omgetoverd tot een stijlvolle bistro met een Parijse elegantie en een burlesque tintje. 'Het voelt als een moderne Franse bistro waar comfort en toegankelijkheid centraal staan,' zegt eigenaar Peter Sanders.

7 vragen aan Rudy Gommans over conceptontwikkeling: 'Fundament moet kloppen'

7 vragen aan Rudy Gommans over conceptontwikkeling: 'Fundament moet kloppen'

Conceptontwikkeling is de sleutel tot succes in de horeca. In de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' deelt Rudy Gommans zijn ervaringen, waardevolle lessen en tips bij het creëren van zijn drie unieke horecaconcepten.

Dit zijn de 4 foodtrends voor 2025 volgens Thuisbezorgd

Dit zijn de 4 foodtrends voor 2025 volgens Thuisbezorgd

Het jaarlijkse Food Trends rapport van Thuisbezorgd.nl is uit.

Horecaparels in Zwolle deel 1: Mix van historie en design

Horecaparels in Zwolle deel 1: Mix van historie en design

In de eigentijdse horecazaken van Zwolle is de geschiedenis nooit ver te zoeken. Misset Horeca mocht binnenkijken bij 12 prachtige zaken, elk met een unieke sfeer, een eigen verhaal en opvallend design. In dit deel de eerste 6 zaken.

7 vragen aan Bjorn van Dijl over conceptontwikkeling: 'Focus is de sleutel'

7 vragen aan Bjorn van Dijl over conceptontwikkeling: 'Focus is de sleutel'

Conceptontwikkeling is een cruciaal proces voor iedere horecaondernemer. Misset Horeca start de serie '7 vragen over conceptontwikkeling'. Bjorn van Dijl, eigenaar van Willaerts Group, trapt af en deelt zijn lessen en tips.

Eveline Wu (links) en een deel van haar team in restaurant Matsu

Eveline Wu houdt scherp oog voor trends en opent nieuw restaurant Matsu in uniek pand

Eveline Wu opent deze week haar nieuwe vleesrestaurant Matsu in Eindhoven. De ondernemer, bekend van de Mood-franchise, gaat er zélf weer koken. Ze slaat een compleet nieuwe weg in. 'Maar het beste verdienmodel blijft kwaliteit bieden.'

Binnenkijken bij De Engel: Een warme restyling voor een historisch pand

Binnenkijken bij De Engel: Een warme restyling voor een historisch pand

In het hart van Wijk bij Duurstede, aan de sfeervolle Markt, ligt café-restaurant De Engel.

Jaaroverzicht: wat bestelden gasten het meest in 2024?

Jaaroverzicht: wat bestelden gasten het meest in 2024?

Ook dit jaar werd er weer massaal eten besteld via Thuisbezorgd.nl bij de aangesloten restaurants.

2491656925

Gespot bij Paindemie: chef-kok Guillaume de Beer introduceert eigen cryptomunt

Het enige restaurant ter wereld met een cryptocurrency. Die primeur is voor chef-kok Guillaume de Beer van restaurant Paindemie.

Bruine kroegen in beweging: traditie versus transformatie

Bruine kroegen in beweging: traditie versus transformatie

De bruine kroeg, het symbool van Nederlandse gezelligheid en traditie, staat op een kruispunt.