Rendement verhogen in 2025? Eijsink deelt tips
Het nieuwe jaar biedt de horeca kansen om verder te groeien, ondanks bekende obstakels zoals krappe marges en een tekort aan personeel.
Op deze pagina vind je verzamelingen van artikelen over alles wat te maken heeft met bedrijfsvoering. Denk hierbij aan tips voor het werven en aannemen van nieuwe medewerkers, uitlegartikelen over wet & regelgeving en alles over het succesvol exploiteren van een horecazaak. Direct hieronder vind je een uitgelichte selectie door de redactie.
Het nieuwe jaar biedt de horeca kansen om verder te groeien, ondanks bekende obstakels zoals krappe marges en een tekort aan personeel.
Binnen zes weken tijd heeft Bogaart in Leidschendam een nieuw restaurant uit de grond gestampt.
Rotterdam is een absolute hotspot rijker, nu restaurant Celest open is voor het publiek. De zaak bevindt zich op de 58ste verdieping van de Zalmhaventoren, op 190 meter hoogte, waardoor gasten een haast on-Nederlandse ervaring krijgen.
Wat doe je als horecaondernemer als een klant in financiële nood verkeert of zelfs failliet gaat? Soms heb je wel een vermoeden dat er niet betaald gaat worden. Maar hoe kom je aan je geld als je relatie failliet gaat? Welke acties verkleinen de financiële pijn?
Een veel gestelde vraag op het gebied van personeel. Mag een werknemer vakantie-uren meenemen naar het nieuwe jaar?
Nu de Belastingdienst vanaf 1 januari 2025 strenger gaat handhaven op 'schijnzelfstandigheid' onder zzp'ers -ook wel verkapt dienstverband genoemd-, moeten werkgevers hun arbeidsrelaties kritisch onder de loep nemen.
Wat zijn officiële feestdagen en is een werknemer verplicht om tijdens de feestdagen te werken?
Misschien is de vraag wel actueler dan ooit: hoe houd je als horecabedrijf je marges op peil?
Brand komt relatief vaak voor in de horeca. En als er brand ontstaat in een bar of restaurant lopen de kosten vaak al snel hoog op.
Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt ondernemer Ruud Bakker van restaurant Grill en Bar Dommel 18 in Eindhoven zijn tips over hoe om te gaan met het toegankelijk maken van je zaak.
Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt ondernemer Robin Vromans zijn tips over hoe om te gaan met kunstmatige intelligentie (AI) in de horeca.
Je moet er kundig, consistent én liefhebber voor zijn: het uitvoeren van de perfecte tafelbereiding. Deze persoonlijke preparaties leken uit de mode te zijn, maar we komen ze nu misschien wel vaker tegen dan ooit. 'De tafelbereiding is terug van nooit helemaal weggeweest.'
Wok to Walk viert zijn twintigste verjaardag met de opening van de eerste sit-in-locatie.
Het Renaissance Amsterdam Hotel ondergaat een ingrijpende renovatie.
'Je vermoordt je eigen bedrijf en dat voelt als opgeven, falen'