Liveblog Horecava 2025: maandag 13 januari

Liveblog Horecava 2025: maandag 13 januari

Welkom bij de liveblog van Misset Horeca over de Horecava, de grootste horecabeurs van Nederland. Hier houden we je dagelijks op de hoogte van de laatste trends, innovaties en inspirerende presentaties. Van nieuwe producten tot sfeervolle impressies. Volg onze updates voor het laatste nieuws, interessante interviews en hoogtepunten live vanaf de beursvloer.

  1. Gouden Koksmuts gewonnen door Ruben van Zanten (Restaurant 't Havenmantsje)

    Het team van 't Havenmantsje uit Harlingen heeft op de Horecava in Amsterdam De Gouden Koksmuts 2025 gewonnnen. Het duo Pascal Poldervaart en Ruben van Zanten versloegen daarbij de équipes van Basiliek*, Marco Culinair (Marco van der Wijngaard), 't Roode Kooper en De Tramhalte.

    Lees verder

  2. Spanning stijgt..

    in het Theater voor de uitreiking van de Gouden Koksmuts!

  3. Hoe maak je duurzamere en voordeligere viskeuzes op je menukaart?

    Bij horecaondernemers en chefs is er amper kennis over de visindustrie, waardoor er vaak weinig duurzame keuzes worden gemaakt op de menukaart. Op de Horecava was er nadrukkelijke aandacht voor het thema. Hoe maak je betere keuzes? 'Alles begint bij bewustwording.'

    Lees verder

  4. Het is druk..

    In hal 1 is het lekker druk. Hier staan de interieur & design leveranciers, tech & dienstverlening is hier vertegenwoordigd en achterin hal 1 is het Start-up Lab gevestigd.

  5. Bas Diks wint het NK Lekkerste Broodje 2025

    Bas Diks van cateraar Diks Authentiek Culinair in Harreveld heeft tijdens de Horecava de veertigste editie van het NK Lekkerste Broodje gewonnen. Diks doet al sinds jaar en dag mee en pakt nu voor de tweede keer goud.

    Lees verder

  6. Ray Klaassen op PersoneelsSymposium

    Ray Klaassens, bekend als hoofdinstructeur van het tv-programma "Kamp van Koningsbrugge", presenteert in zijn confronterende en goudeerlijke stijl een inspirerende keynote tijdens het PersoneelsSymposium op de Horecava. Hij deelt slimme strategieën en innovatieve technologieën die niet alleen het werk efficiënter gedaan krijgt, maar ook talent aantrekt en behoudt. Later meer hierover.

  7. Breezer organiseert bingo op de Horecava

    De hippe, snelle mannen van Breezer proberen Horecva-bezoekers te verleiden om mee te doen aan de Breezer Bingo op Breezer-stand in hal 3. Ieder uur maken bezoekers kans op een Breezer-zonnebril, zoals de mannen zelf ook dragen.

  8. Opening Aziatisch Paviljoen in het teken van de hotpot

    In hal 8 waan je je in Azië. De opening van het paviljoen staat in het teken van de hotpot,  al eeuwenlang populair in Azië, en ook in Nederland steeds geliefder. Restaurant Chengdu uit Amsterdam, Yama Food en Miss Linh presenteren de Chinese, Japanse en Vietnamese varianten van hotpot.

    Lees verder

  9. 10 productintroducties vanaf de Horecava: van plantaardige visfilet tot Italiaanse koffiemelanges

    Welke nieuwe producten zijn er op de markt voor de horeca? Misset Horeca maakte een rondje op de Horecava in de Rai in Amsterdam en zette een reeks innovaties op een rij.

    Naar de productintroducties

  10. Vegan Visboer en Snack With Benefits winnaars Horecava Awards

    Tijdens de opening van de Horecava zijn de winnaars van de Horecava Innovation Award en de Horecava Sustainability Award bekendgemaakt. Vegan Visboer is de winnaar van de Horecava Innovation Award. Het bedrijf had als innovatie visfilet zonder vis ingestuurd, met een huid van zeewier.

    Lees verder

  11. Eerste bezoekers druppelen binnen

  12. Horecava 2025 officieel geopend!

    Director Horecava Florentine Rijkmans heeft zojuist Horecava 2025 geopend!

  13. KHN: 'In 2024 5 procent omzetgroei, volumegroei bleef uit, verwachtingen positief voor 2025'

    Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), presenteerde zojuist voorafgaand aan de Horecava een terugblik op het horecajaar 2024 en een vooruitblik op 2025.

    Lees verder

  14. FSIN-cijfers foodmarkt: 'Bescheiden omzetgroei 2024 zet door in 2025'

    De omzet van de totale markt voor foodservice (horeca, gemak, catering) kwam vorig jaar uit op €22.177 miljoen. Dat blijkt uit cijfers die het FoodService Instituut Nederland (FSIN) vandaag presenteert tijdens de opening van de Horecava.

    Lees verder

  15. Wat is er vandaag te doen?

    Ben jij ook onderweg naar de Horecava en wil je alvast weten wat er vandaag allemaal op het programma staat? Check dan hieronder dit handige overzicht.

    • 09:30 - 11.00 uur: Officiële opening Horecava 2025
      Locatie: 01. Theater, hal 3
      De officiële opening van Horecava 2025 biedt marktinzichten, culinaire trends, voorlopige foodservicecijfers en uitreiking van de Horecava Awards.
    • 10:00 - 17.30 uur: Dutch Barista Championship
      Locatie: 02. NK Koffie, hal 12
      Zes topbarista’s strijden om de titel door elk vier identieke espresso’s, melkdranken en signature drinks te presenteren aan een internationale jury.
    • 10:00 - 17.30 uur: Hanos Gouden Koksmuts
      Locatie: 06. NK Koken, hal 8
      Topchefs strijden om de prestigieuze titel door gerechten te bereiden met verplichte ingrediënten uit een 'black box'.
    • 11.00 - 14.00 uur: NK Lekkerste Broodje
      Locatie: 03. De Lekkerste Wedstrijden, hal 11
      Culinaire professionals presenteren hun creatiefste en smakelijkste broodjescreaties.
    • 11.30 - 13.30 uur: Duurzame Vis Symposium
      Locatie: 01. Theater, hal 3
      Het Duurzame Vis Symposium op Horecava 2025, georganiseerd door sterrenchef Jef Schuur, richt zich op verantwoorde visconsumptie. Driesterrenchefs Jonnie Boer (De Librije), Viki Geunes (Zilte), en Mauro Colagreco (Mirazur) delen hun inzichten over duurzame viskeuzes.
    • 14:45 - 17.00 uur: Personeel Symposium
      Locatie: 01. Theater, hal 3
      Het PersoneelSymposium biedt inzichten en strategieën voor personeelsbehoud en werving, met thema’s zoals generatieverschillen, inclusief werkgeverschap en leiderschap. Het evenement helpt horecawerkgevers aantrekkelijker te worden in tijden van personeelskrapte.
    • 15:00 - 18.00 uur: NK Lekkerste Burger
      Locatie: 03. De Lekkerste Wedstrijden, hal 11
      Wie maakt een creatie van het beste vlees, de lekkerste toppings, de smeuïgste sauzen en het meest smaakvolle broodje? Dat zie je bij het NK Lekkerste Burger.
    • 15:00 - 15.40 uur: Proeverij Duitse kwaliteitswijnen
      Locatie: 05. Taste of Wine Professional, hal 8
      Met medewerking van verschillende producenten en importeurs en het Informatiebureau voor Duitse Wijn. Een representatieve selectie van rieslings, weiss-, grau-, früh- en spätburgunders, inclusief enkele verrassingen.
    • 16.00 - 16.30 uur: Cocktail Funeral
      Locatie: 04. Pop-up Bar, hal 7
      Welke cocktail wordt er begraven en in 2025 niet meer gemaakt? Jaarlijks terugkerend event waar bartenders stemmen welke cocktail ze liever zien gaan dan komen.
    • 17.00 - 17.40 uur: Sake, variatie aan stijlen & gastronomische inzetbaarheid
      Locatie: 05. Taste of Wine Professional, hal 8
      Sakespecialist Yoigokochi presenteert tijdens Wine Professional proeverijen die de veelzijdigheid van sake tonen, van fruitig tot lang gerijpt.
  16. Vroeg uit de veren...

    De redactie van Misset Horeca begint de dag vroeg. Met een sterke kop coffee to go vertrekken we vol energie naar Amsterdam, klaar voor de 68ste Horecava. Tijd om trends te ontdekken en verhalen te verzamelen. Van duurzame innovaties tot culinaire hoogstandjes, winnaars van wedstrijden tot symposia, we willen alles zien en vastleggen. Met notitieboeken, camera’s en een gezonde dosis nieuwsgierigheid gaan we struinen door de bruisende hallen, op zoek naar mooie verhalen, trends en inzichten.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.