De vakbeurs Gastronomie wordt al zes jaar in de Jaarbeurs Utrecht georganiseerd. Wim Wamelink van Gastronomie: ‘De komst van Gault&Millau en de expertise van The Wine & Food Association (red: uitgever Gault&Millau Nederland, organisator Wine Professional en Fine Food Professional) betekenen een sterke impuls voor Gastronomie.’
Samenwerking
Jan-Sebastian van Lissum: ‘Door de nieuwe samenwerking kan The Wine & Food Association jaarlijks twee grote vakbeurzen neerzetten met elk een eigen niche en brede landelijke dekking.’
Wine Professional blijft ieder jaar in haar gebruikelijke concept bestaan in januari, gelijktijdig met de eerste drie dagen van de Horecava in Amsterdam RAI.
Strategische stap
Gastronomie zal zich zoals de naam zegt met name richten op ‘fine food’. Voor The Wine & Food Association betekent de integratie een belangrijke strategische stap. ‘Wij verwachten veel kruisbestuiving.’
Gedurende twee dagen exposeren zo'n honderd exposanten hun kazen, vis- en vleeswaren, schaaldieren, brood, koffie, thee, water, olijfolie, groenten, sauzen, specerijen, kaviaar, delicatessen, dranken, zuivelproducten, chocolade, ijs, serviezen, glaswerk en bestek, messen, kleding voor koks en de bediening, borduursels, keukenapparatuur, jenevers, klimaatkasten, afwasmachines, wijnen, champagnes etc. Onder hen veel producten en producenten die op ambachtelijke wijze te werk gaan met producten van overal ter wereld.
Kom zelf het verschil proeven
Meer informatie over Gastronomie/Fine Food Professional is te vinden op de website.