'Ik heb altijd geweten dat Het Zweedse tweesterrenrestaurant Fäviken gaat de deuren sluiten. Zaterdag 14 december sluit het restaurant de deuren, nadat chef Magnus Nilsson aankondigde ermee te stoppen. niet voor altijd was. Ik begon er op mijn 28ste. Ik wilde alleen maar koken. Maar om een plek als deze te runnen, moet je iedere morgen met plezier en opwinding naar je werk gaan', zegt hij tegenover LA Times. 'En op een ochtend voelde ik dat niet meer. Dat had ik in mijn hele leven nog niet gehad. Daarmee wist ik dat ik afscheid moest gaan nemen van Fäviken.'
Sluiting Fäviken
Nilsson is niet de eigenaar van het restaurant. Maar eigenaren Patrik en Ann-Charlotte Brummer beslisten dat er zonder Nilsson geen Fäviken kan zijn.
Volgeboekt
Magnus Nilsson wachtte met het naar buiten brengen van het nieuws, totdat zijn laatste half jaar was volgeboekt. 'Ik wilde niet dat de gasten kwamen, juist omdat we ermee gingen stoppen.'
Hij wilde de laatste zes maanden genieten van Fäviken. 'De beste zes maanden die we ooit hebben gehad.' Wat hij hierna gaat doen, weet hij nog niet. 'Tijd met mijn gezin spenderen, lezen, tuinieren en weer fit worden: 'mentaal en psychisch'. 'Ik ga er ook niet over liegen: ik ben een beetje moe, omdat je het restaurant steeds naar een hoger niveau wilt tillen.'
Nieuws naar buiten
Nilsson bracht het nieuws naar buiten via La Times. Op Instagram schrijft hij: 'Aan mijn vrienden in de media wil ik vragen me niet te vragen of wat is geweest en wat gaat komen. Ik wil de laatste zes maanden vooral genieten van mijn werk in Fäviken.
Chef's Table
Magnus Nilsson was één van de chefs die in de populaire Netflix serie Chef’s Table werd geportretteerd.
Bericht op Instagram van Manus Nilsson:
With this note I would like to tell you that this coming season will be my last at Fäviken Magasinet.
I have been the chef here for more than ten years now and it has been amazing.
Unusually early in my career I was presented with the opportunity to develop and operate an ambitious restaurant in a way that most chefs can only dream about. I have had the chance to work alongside the best team I could have wished for, cooking for the most fantastic guests (mostly). Fäviken has been a project where I have enjoyed tremendous support from the Brummer family who are Fäviken’s owners and my business partners. I have been allowed to grow and develop, and I have enjoyed complete creative freedom.
It has been a hard decision, but one that I believe is the right one. The evening of the 14th of December 2019 will be my last.
I wanted to share this news now when the coming season is already fully booked, as to not motivate guests to come here just because of the news itself. I hope that my last half-year at Fäviken is going to be business as usual, and that the people come here to enjoy Fäviken and what we have to offer, not because it will end soon, but because it is a magnificent restaurant experience right now. We have truly never been better.
When I am done here I am going to spend time with my family, reflect, fish, garden, write, rest and get fit, both physically and mentally. I am not going to lie, I am a little bit tired after all this time pushing the development of the restaurant forward.
I would like to thank you all for coming here to eat, share, and to be a part of what Fäviken has been and will be for a while longer.