Het nieuwe restaurant van Kasteel de Wittenburg – waarvan de naam nog niet wordt prijsgegeven door directeur Ralf Meppelder – krijgt 50 couverts en 10 zitplaatsen aan de bar. Gasten aan de bar kunnen fingerfood bestelen. Momenteel wordt de ruimte verbouwd en klaargestoomd voor de ontvangst van restaurantgasten.
‘De verbouwing van de Statendamzaal en de organisatie rondom de opening lopen op schema. ‘Bijzonder is dat Kasteel de Wittenburg ruim 50 jaar een vrij besloten gelegenheid is geweest. De laatste jaren is daarin al verandering gebracht met diverse evenementen, maar de opening van dit restaurant zal hieraan extra bijdragen.’
‘De keuken is klassiek-Frans met Aziatische invloeden, die je terug kunt vinden in de aankleding maar vooral in de gerechten, zoals in de ingrediënten en de bereidingswijze. De signature chef is Marc Smeets en chef-kok is Roy van Geel, die tot voor kort werkzaam was bij het Hilton.’
Het restaurant krijgt een aparte ingang, dichtbij de parkeerplaats van Kasteeel de Wittenburg. Gasten kunnen na het diner natuurlijk blijven overnachten in één van de 10 hotelkamers in het kasteel.
De nieuwe - meer open - koers van Kasteel de Wittenburg in Wassenaar behoort tot de werkwijze van de nieuwe eigenaar, Langsheng Hu. Begin 2017 ging Kasteel de Wittenburg failliet en na de doorstart kwam Hu aan het roer. Zowel vastgoed als exploitatie werden overgenomen. Ralf Meppelder bleef directeur. De Wittenburg richtte zich op de high-end leisure-markt en het zakelijke verenigingsleven.
Roy van Geel
Roy van Geel was voor zijn komst naar De Wittenburg chef de cuisine van Hilton The Hague. Hij kreeg er de leiding over de keuken in de zomer van 2017. Daarvoor was hij - in hetzelfde hotel - souschef. Die rol vervulde hij ook bij Savarin in Rijswijk.
Martin van der Zwan
Martin van der Zwan is aan de slag gegaan bij Kasteel de Wittenburg als maître d’hôtel. Hij is zowel hoofd van de banquetingbrigade als van het à-la-carterestaurant.