Op 3 oktober strijden drie teams van JRE-restaurants tegen elkaar. De wedstrijd begon eerder dit jaar toen teams bestaande uit een sommelier en (sous-)chef het ideale gerecht moesten bedenken bij Domaine du Tariquet | Gros Manseng | Premières Grives 2014.
Op basis van receptuur en beschrijving van de kracht van de wijn-spijs combinatie werden 6 halvefinalisten gekozen. De jury proefde al deze 6 combinaties en daaruit kwamen de volgende finalisten naar voren:
- Eindeloos,Leeuwarden
Langoustine in Citrus korst, romige mais en venkel met een saffraan jus - Fris, Haarlem
Kreeft met bospeen, artisjok, brioche en een jus van wortel en olijfolie - Rantrée, Maastricht
Kreeft met chorizo, groene asperge, appel en knolslederij
Op 3 oktober zullen de chefs hun gerecht live koken en is de taak voor de sommelier het zo goed mogelijk aan tafel te verkopen. Die dag bestaat de jury uit de volgende personen. Bart van Berkel (voorzitter), Dennis Liem en Armin Grassa.
Volgens JRE-voorzitter Rik Jansma krijgt de verkiezing in 2017 zeker een vervolg.