De training gaat dit jaar van start bij Het Hooihuis in Roosendaal (fotoreportage). Het bedrijf van Koen en Lisette Bakker opende in 2007 de deuren. Door constant te innoveren boekt het bedrijf elk jaar progressie. Op het terras worden diverse activiteiten en evenementen - waaronder de Roosendaalse Houthakkampioenschappen - georganiseerd. De tipitent is er een officiële trouwlocatie.
In het centrum van Antwerpen wordt brouwerij De Koninck bezocht, maar ook brasserie Appelmans (fotoreportage). Een bedrijf dat gemiddeld 800 cocktails per dag serveert. Ron Diephout werkte 6 jaar als chef-kok in brasserie Appelmans. Inmiddels runt hij sinds een jaar hotel-brasserie Katoen in Goes. Bij Katoen wordt de eerste dag van de Mobiele Horeca Training afgesloten, maar het is ook het bedrijf dat wordt gevolgd in de zakenserie De Balans in het magazine van Misset Horeca. ‘Een bedrijf met een 10+’, aldus een van de deelnemende horeca-ondernemers.
De tweede dag wordt vanuit Goes de eerste tussenstop gemaakt voor de deur van brasserie BLVD in Vlissingen met volledig panoramisch uitzicht over de stad én strand (fotoreportage). Ook wordt er een kijkje genomen bij de buren: strandpaviljoen Panta Rhei.
De reis vervolgt naar kwekerij De Oesterij in Yerseke, waar dagelijks bussenvol geïnteresseerden leren over de oester, maar ook culinair kunnen genieten van het schelpdier. De Mobiele Horeca Training eindigt bij restaurant Koei in Bergen op Zoom, een stoer restaurant met 125 zitplaatsen en dat op deelnemers bij binnenkomst het ‘wow’-effect heeft (fotoreportage).
Hieronder een fotoreportage van de tweedaagse rondgang.