Tijdelijk kiprestaurant in bestaande zaak: pop-in-restaurant

Tijdelijk kiprestaurant in bestaande zaak: pop-in-restaurant

Restaurant Kom Eten in Hoogmade, krijgt een aantal maanden een restaurant in haar bestaande zaak. Het nieuwe 'pop-in-restaurant' heet Kom Kip Eten. 'Verandering van spijs doet eten', geeft chef-kok en eigenaar Kenneth Tjong Ayong als reden op.

Kom Eten (en Kom KipEten) wordt gerund door chef-kok en eigenaar Kenneth Tjong Ayong en zijn vriendin Paulien van Wieringen. 'Pop-up-winkels en -restaurants zijn inmiddels algemeen bekend. Bij Kom Eten kwamen we hierdoor op een idee; waarom niet tijdelijk iets heel anders doen op onze bestaande locatie? En zo werd het plan geboren voor een pop-IN restaurant.'

Eindeloze kipcombinaties

Tjong Ayong legt uit waarom Kom KipEten afwijkt van de business as usual bij het restaurant: 'Gewoonlijk serveren we bij Kom Eten frans/internationale gerechten met een sterke focus op producten uit de streek en van het seizoen. Met die streekproducten, zoals boerenkaas en lokaal geteelde groenten blijven we ook veel werken in het pop-IN restaurant. Maar nu maken we eindeloze combinaties met één product: kip. Dat is niet alleen goed uit te leggen aan gasten, het is ook heerlijk werken voor een kok.'

Alles huisgemaakt

Op de menukaart van Kom KipEten staan een hele kip en een halve kip met bijgerechten zoals huisgemaakte appelmoes en koolsalade. Een halve kip bestel je voor €15, een hele kost €21. Naast deze kippen worden onder andere een kippastei, noodle soep met pulled chicken, de klassieke caesar salade met gerookte kip en kipsaté geserveerd. Ook is er een Kip van de Dag: een wisselend gerecht. Kom kip Eten serveert het Gildehoen, een Hollands kippensoort met een Bewust Beter-keurmerk. 'Wij werken altijd met kwaliteitsproducten en gaan daar voor dit tijdelijke concept natuurlijk geen concessies aan doen. Alles wat we serveren is bovendien huisgemaakt' stelt Tjong Ayong.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.