‘Binnen twee jaar wil ik die ster op de deur timmeren’, verzekert de 26-jarige Jansma. De chef-kok werkte al enkele jaren in het met één Michelinster bekroonde Olivio onder de bezielende leiding van kooktopper Wim Zwaart.
Door de kokswissel is het restaurant direct zijn Michelinster kwijtgeraakt, zo meldt De Stentor. Jansma: ‘Natuurlijk wil ik graag een ster, maar het moet wel in een relaxte sfeer gaan.’
De grootste verandering in het restaurant is niet zozeer de kookstijl, maar de prijzen op de menukaart. ‘Ik ben vier jaar opgeleid in de traditie van Olivio, dus in de kern zal er veel hetzelfde blijven. Maar we willen het eten nog verfijnder maken. Nog toffer.’
Jansma: ‘Dubbelgepelde doperwten in plaats van enkel gepelde. En dat voor een lagere prijs dan vroeger. Want als beginnend restaurant moet je niet te duur uit de hoek komen.’
De oud-eigenaren Wim en Tina Zwaart willen nog dit jaar een eetgelegenheid beginnen in Kasteel Staverden in Staverden. Hun zaak krijgt de naam Wentz en biedt de mogelijkheid tot private dining, lunch en diner vanaf acht personen in diverse salons. Kasteel Staverden beschikt tevens over een officiële trouwzaal van de gemeente Ermelo.