Opvolger topzaak Olivio verlaagt prijzen

Opvolger topzaak Olivio verlaagt prijzen

De opvolgers van toprestaurant Olivio in Harderwijk, Rik Jansma en Andrea van Zoomeren, hebben de prijzen in hun zaak verlaagd. Daarnaast stellen de ...

‘Binnen twee jaar wil ik die ster op de deur timmeren’, verzekert de 26-jarige Jansma. De chef-kok werkte al enkele jaren in het met één Michelinster bekroonde Olivio onder de bezielende leiding van kooktopper Wim Zwaart.

Door de kokswissel is het restaurant direct zijn Michelinster kwijtgeraakt, zo meldt De Stentor. Jansma: ‘Natuurlijk wil ik graag een ster, maar het moet wel in een relaxte sfeer gaan.’

De grootste verandering in het restaurant is niet zozeer de kookstijl, maar de prijzen op de menukaart. ‘Ik ben vier jaar opgeleid in de traditie van Olivio, dus in de kern zal er veel hetzelfde blijven. Maar we willen het eten nog verfijnder maken. Nog toffer.’

Jansma: ‘Dubbelgepelde doperwten in plaats van enkel gepelde. En dat voor een lagere prijs dan vroeger. Want als beginnend restaurant moet je niet te duur uit de hoek komen.’

De oud-eigenaren Wim en Tina Zwaart willen nog dit jaar een eetgelegenheid beginnen in Kasteel Staverden in Staverden. Hun zaak krijgt de naam Wentz en biedt de mogelijkheid tot private dining, lunch en diner vanaf acht personen in diverse salons. Kasteel Staverden beschikt tevens over een officiële trouwzaal van de gemeente Ermelo.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.