Hotel The Monument opent eind oktober in Den Haag

Hotel The Monument opent eind oktober in Den Haag

In een bijzonder rijksmonument in het centrum van Den Haag opent Ellen de Kroes begin oktober de deuren van hotel The Monument. Een boutique hotel met tien kamers, waar beleving, persoonlijke aandacht, privacy, oog voor detail en een eigentijdse stijl in een monumentale setting de rode draad vormen.

Na maanden verbouwen opent The Monument in oktober de deuren van het monumentale pand aan de Prinsegracht in Den Haag. In het naastgelegen pand opende de zoon van eigenaar Ellen de Kroes in 2014 het hostel Kingkool. Toen de mogelijkheid zich voordeed om het pand naast KingKool een nieuwe bestemming te geven greep Ellen haar kans.

Eigenzinnig interieur

Luxueuze kamers in een stijlvolle setting is waar de markt naar vraagt, meent De Kroes, die zich met The Monument richt op een hoger segment. 'De gasten moeten het unieke design, de comfort en privacy ervaren, want bij The Monument gaat het om de ultieme beleving.’

The Monument beschikt over vier verdiepingen met tien ruime kamers. Door de efficiënte indeling is er keuze uit twin rooms, double rooms, suites en zijn er appartementen voor vier personen.

In het hotel worden authentieke elementen gecombineerd met een eigenzinnig en elegant interieur. Geen kamer is hetzelfde en alle kamers beschikken over bijzondere details als monumentale deuren, glas-in-loodramen, een originele schouw, granieten vloeren en hoge plafonds. Die authentieke elementen worden gecombineerd met eigentijdse kunst, designmeubelen en bijzondere stopcontacten.

'Een eigentijdse gast is op zoek naar een inspirerende beleving, niet een dertien-in-een-dozijn kamer, daar zijn er al genoeg van’, aldus Jan de Koning van het Haagse ontwerpbureau Studio FUNC, eindverantwoordelijk is voor de creatieve invulling van het concept. FUNC tekende eerder ook het interieur van KingKool.