Nel Schellekens: 'Voedsel wegsmijten kan echt niet meer'

Nel Schellekens: 'Voedsel wegsmijten kan echt niet meer'

Nel Schellekens, dé no waste en slow food chef van Nederland, plant haar wortels opnieuw op Winterswijkse bodem. Ze opent een Culinaire Proeftuin waar ze kookt van kop tot kont en van schil tot pit. Ook 'mannenvlees' van bokken en ossen kan nog steeds rekenen op de volle aandacht van Schellekens.

Nel Schellekens (archiefbeeld Misset Horeca)

Nel Schellekens gaat weer koken

Nel Schellekens, voormalig eigenaresse van Restaurant De Gulle Waard in Winterswijk, gaat later dit jaar weer koken voor gasten. In juni opent Het Keunenhuis. Schellekens staat bekend als een verspillingsvrije chef-kok.

De Gulle Smid: Nieuwe naam en eigenaren voor De Gulle Waard

De Gulle Smid: Nieuwe naam en eigenaren voor De Gulle Waard

De Gulle Waard in Winterswijk opent op 10 juni haar deuren als De Gulle Smid. De nieuwe eigenaren van het restaurant zijn Marcel Smid en Judy Kesnar.

Wild verwerken van kop tot kont

Wild verwerken van kop tot kont

Een wild dier is niet gestorven om maar voor een deel gebruikt te worden, vinden bepaalde chef-koks. Wild verwerken van kop tot kont is hun devies.

Topchefs en hun zomergerechten

Topchefs en hun zomergerechten

De zomer is in volle gang en alhoewel de temperatuur buiten soms wat tegenvalt, wordt er in de keukens van de restaurants volop gewerkt. Zomerkleuren als geel, oranje en rood beheersen het brood. Eetbare bloemen en knoppen zorgen voor de finishing touch bij de opmaak van het bord.

Receptvideo: zomergerecht van Nel Schellekens (De Gulle Waard)

Receptvideo: zomergerecht van Nel Schellekens (De Gulle Waard)

Bij De Gullewaard komen alle producten uit de Achterhoek. Het seizoen is heilig voor chef-kok Nelle Schellekens. Ze heeft een bijzondere relatie met de jacht. Daarnaast houdt ze van rozen. Die smaak vind je terug in dit gerecht.