De mosselsector is positief gestemd over de kwaliteit en het fraaie vleesgewicht die de mossel in de schelp bevat. ‘De smaak is uitstekend.’
Proefmonsters
De proefmonsters die vorige week van de percelen uit de Oosterschelde en de Waddenzee werden aangeleverd op de Nederlandse Mosselveiling geven een mooi resultaat.
‘De smaak is uitstekend en de mosselen zijn wat groter van stuk en goed van vis’, zegt Nico van Zantvoort, Veilingmeester van de Nederlandse Mosselveiling.
Van juli tot april
Mosselen zijn afhankelijk van natuurlijke omstandigheden. Ze hebben ongeveer twee jaar tijd nodig om uit te groeien tot consumptierijpe mosselen. De hoeveelheid oogstbare mosselen is in de eerste maanden van het seizoen gering. Pas later in het mosselseizoen (dat loopt van juli tot april) zal blijken welke hoeveelheid beschikbaar is.
De komende weken gaan miljoenen kilo's mosselen naar de zuiderburen. De mossel is immers verankerd in de Belgische eetcultuur. In Nederland zien we jaarlijks een lichte stijging in afzet.