grow Recruitment
Brand in je horecazaak? 5 meest voorkomende oorzaken met preventietips
Brand komt relatief vaak voor in de horeca. En als er brand ontstaat in een bar of restaurant lopen de kosten vaak al snel hoog op.
Misschien is de vraag wel actueler dan ooit: hoe houd je als horecabedrijf je marges op peil? Misset Horeca vroeg drie topondernemers naar hun filosofie. We trappen af met Ron Blaauw.
Met maar liefst negen eigenaren van vier verschillende partners brengt het nieuwe café LouLou in Eindhoven een dynamisch concept. 'Met zoveel verschillende visies ontstaat er een boeiende mix van stijlen', vertelt mede-eigenaar Kevin van Eerd. 'LouLou is een funky, eclectisch stamcafé waar van alles gebeurt. Een café 2.0 waar je kunt genieten van koffie, een hapje, borrel of avondje stappen; laagdrempelig met een luxe design.'
De timing is misschien wat opmerkelijk, maar Michelin blijkt na de sterrenceremonie in Maastricht vrijwel direct drie nieuwe restaurants toegevoegd te hebben aan de Nederlandse selectie.
Beachclub C. in Noordwijk krijgt een super de luxe zwembad en nieuw horecapand. Het pand wordt vormgegeven door architect Van Manen en ontwerpbureau Forsite Creative in Dubai (met kantoor in Amsterdam).
Na een pauze van 15 jaar keert Nederland terug op de voorgrond van de internationale patisserie: Coupe du Monde de la Patisserie.
Het legendarische restaurant Le Garage kan worden overgenomen. Het etablissement, groot gemaakt door wijlen Joop Braakhekke, ging vorig jaar failliet.
Aan kerst wordt dit jaar door de meeste chefs al vroeg gedacht. Soms werd zelfs al in de zomer gewerkt aan het menu voor de feestdagen.
Restaurant Nastrium verhuist voor minimaal een half jaar naar Eindhoven. Ook opent chef en ondernemer Djailany van de Laarschot binnenkort een tweede zaak in Helmond, waarmee hij op jacht gaat naar een Bib Gourmand.
Hanneke Schouten (65) runt al 25 jaar lang in haar eentje restaurant Bouchon du Centre, in het centrum van Amsterdam.