Wouter Wolters

Preuverie de Toren verkocht: 'Besluit kwam als donderslag bij heldere hemel'

Het besluit kwam vorig jaar zomer, maar nu is de kogel echt door de kerk. Preuverie de Toren in Echt is verkocht. Eigenaar Wouter Wolters is klaar om...

3 horecatrends uitgelegd: biohacking, maximalisme en biotech

3 horecatrends uitgelegd: biohacking, maximalisme en biotech

Horeca platform Tippr heeft het trendrapport 'Horeca Hacking' gepubliceerd. Dit rapport beschrijft een toekomst waar de horeca niet alleen eten...

Dit kun je doen tegen mieren in je horecabedrijf

Dit kun je doen tegen mieren in je horecabedrijf

Een colonne mieren zie je liever niet lopen over je werkbank of in je voorraadkast. Toch komen ze elk seizoen in voorjaar en zomer weer binnen of op...

120 jaar Het Wapen van Harmelen: een verhaal over familie, oorlog en toekomst

120 jaar Het Wapen van Harmelen: een verhaal over familie, oorlog en toekomst

Hotel Het Wapen van Harmelen bestaat 120 jaar. Hoe doorstaat een horecabedrijf de tand des tijds? Over vier generaties gastheerschap, donkere jaren...

Het logo van bistrobar Babette in Eindhoven

Twee nieuwe 'bistrobars' in Eindhoven; tweede zaak De Rozario ook open

In Eindhoven opent op korte termijn bistrobar Babette, vlak buiten het centrum, aan de Hoogstraat. Babette wordt het zusje van de zaken Le Cozy en...

Twee nieuwe leden voor Euro-Toques Nederland

Twee nieuwe leden voor Euro-Toques Nederland

Tijdens een lunch bij restaurant De Dyck in Woubrugge werden twee nieuwe leden van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland geïnaugureerd.

4x kiwi recepten: van gevulde burrito's tot  pittige kiwidip met tortillachips

4x kiwi recepten: van gevulde burrito's tot pittige kiwidip met tortillachips

Ontdek de veelzijdigheid van kiwi's in de keuken met deze eenvoudige kiwi recepten. De vier kiwi gerechten van Zespri zijn een inspiratie voor de...

Rooster maken: hoe plan je medewerkers optimaal in?

Rooster maken: hoe plan je medewerkers optimaal in?

Een personeelsplanning maken voor je restaurant, hotel of café kan een hele puzzel zijn. Wie rooster je wanneer in? Wat is een goede bezetting? Wat...

Adrian Zarzo (beeld: LVFFood/BertensMedia)

De ondernemerslessen van Zarzo: 'Honger naar kennis is zó belangrijk'

Adrian Zarzo Habraken maakte in zijn allereerste jaar als chef en ondernemer al winst met zijn gelijknamige restaurant in Eindhoven. Inmiddels...

Terras Top 100 Publieksprijs tussenstand:  Hart van de Betuwe aan kop

Terras Top 100 Publieksprijs tussenstand: Hart van de Betuwe aan kop

Hart van de Betuwe uit Tiel gaat aan kop in de tussenstand van de Terras Top 100 Publieksprijs. De winnaar van de Publieksprijs van 2023 Hertme's...

Zo ga je om met de dodenherdenking in je horecazaak

Zo ga je om met de dodenherdenking in je horecazaak

Op 4 mei herdenkt Nederland haar oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesmissies erna. Overal in het land is...

Solange Bogman. Foto-credits Marcel van Hoorn

Solange Bogman opent 3 zaken in 3 jaar: 'Ik startte gewoon'

Eigenlijk droomt Solange Bogman als tiener van een eigen bakkerij. Ze rondt met succes haar patisserieopleiding af aan de hotelschool in Hasselt en...

Revolutie in de hotelsector: AI zorgt voor kostenbesparing

Revolutie in de hotelsector: AI zorgt voor kostenbesparing

In een wereld waar efficiëntie en precisie cruciaal zijn, staat de hotelsector voor een uitdaging: hoe kunnen ze de kwaliteit van schoonmaakdiensten...

Live muziek in een café (beeld gecreëerd door Imagine)

Live muziek in je horecazaak? Meer omzet, maar let ook op deze kosten

Live muziek in je horecazaak kan zorgen voor extra omzet, naamsbekendheid en gezelligheid. Maar los van de gage voor de artiesten, moet er ook...

Sergio Herman in zijn nieuwe zaak (bron PrivéPrivée)

Na juridische strijd mag Sergio Herman culinaire broedplaats openen

Sergio Herman heeft van de Raad van State groen licht gekregen om zijn kookhoeve 'The Barn' te gaan realiseren in Retranchement. Daar wil Herman...

Voormalig Tivoli Oudegracht wordt Conscious Hotels

Voormalig Tivoli Oudegracht wordt Conscious Hotels

De duurzame hotelgroep Conscious Hotels opent in het voorjaar van 2025 hun eerste hotel buiten de hoofdstad. Het monumentale pand in Utrecht wordt...

Restaurant Aroma organiseerde six-hands-dinner met sterrenchefs

Restaurant Aroma organiseerde six-hands-dinner met sterrenchefs

Restaurant Aroma Fine Dining beleefde een mooie avond met hun twee gastchefs Sara Scarsella and Matteo Campagnucci van sterrenrestaurant Sintesi uit...

Aardappel Rosti. Foto credits: Chantal Arnts

Drie palingrecepten van Raymond Plat, chef van Troef Amsterdam

Raymond Plat, chef-kok en patron-cuisinier van restaurant Troef is door Stichting Dupan uitgeroepen tot Paling Patron van het jaar 2024/25. Tijdens...